Eten & Drinken in Texas

eten-drinken-icoon-verkeersbureausUitbundig leven en volop kunnen genieten is erg belangrijk voor Texanen. Dat zie je terug in de keuken, de restaurants en het uitgaansleven. Eten is in overvloed aanwezig, de smaken zijn uitgesproken en de porties zijn groot. Je vindt in de dorpjes op het platteland veel vlees, kruiden, frituur en zoet. Subtielere smaken kom je vooral tegen in de fine dining restaurants in de grote steden.

Geniet van het lekkere eten en drinken in Texas

Geniet van het lekkere eten en drinken in Texas

Restaurants in Texas

In Texas zijn de Latino invloeden uit buurland Mexico duidelijk voelbaar. Hier ben je aan het juiste adres voor de lekkerste Tex-Mex gerechten! Deze gerechten kan je overigens gewoon in één van de vele steakhouses bestellen. De Tex-Mex keuken maakt veel gebruik van bonen, vlees en tortilla’s in hun gerechten, terwijl de Mexicaanse keuken vooral gebruik maakt van verse kruiden, groentes, citrusvruchten, vis en mais. Zelfs in de ochtend ontbijten de Texanen al met een taco, gevuld met roerei en kip. Overal op straat zijn kleine stalletjes en foodtrucks te vinden. Hier kan je gedurende de hele dag de lekkerste ontbijt- lunch- of diner gerechten afhalen.

Genieten van de lekkerste nacho's

Genieten van de lekkerste nacho’s

Daarnaast is BBQ zeer populair in Texas. De Texanen staan bekend om hun ‘slow cooked BBQ’. Bereid je voor op een smaakexplosie van langzaam gegaard, heerlijk mals vlees in combinatie met kruidige sausjes. Texanen staan gerust uren in de rij voor de perfecte steak of ribs. Er worden zelfs BBQ-toernooien georganiseerd voor de echte vleesliefhebber.

Een echte barbecue in Texas

Een echte barbecue in Texas

Uitgaan in Texas

De steden in Texas hebben een bruisend uitgaansleven. Met gezellige barretjes en leuke clubs, is het lastig om thuis op de bank te blijven zitten. Austin wordt zelfs de ‘Live Music Capital of the World’ genoemd, aangezien hier in verhouding de meeste livemuziek-plekken per inwoner zijn. Van Blues tot Indie, Rock, Country en Jazz; in Austin kan je op ieder moment van de dag een show bezoeken. Bovendien vinden er in de zomer de grootste festivals en muziekevenementen ter wereld plaats. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan deze swingende stad.

Texas herbergt het oudste wijngebied van de Verenigde staten, genaamd Hill Country. Texas is tevens de op 3 na grootste wijnproducent van de Verenigde Staten. Ga op wijnexcursie en proef de beste wijnen van de streek. Ondanks dat Texas een groot wijngebied bezit, kan het zijn dat je op sommige plekken moeilijk aan alcohol kan komen. De staat heeft strenge alcoholwetten en op sommige plekken wordt er helemaal geen alcohol verkocht.

 

 

Een ander drankje waar Texas bekend om staat, is Dr. Pepper. Deze frisdrank is in 1885 uitgevonden door een jonge farmaceut, Charles Alderton, in Waco. Hoewel het eerst de naam Waco heeft gekregen, werd dit later veranderd in Dr. Pepper. Sinds 1988 is er een Dr. Pepper Museum in Waco, waar alle weetjes, historie en achtergrondinformatie over Dr. Pepper te vinden zijn. De Dr. Pepper collectie van het museum is de grootste ter wereld.

Een mooie bar waar je een drankje kunt drinken

Een mooie bar waar je een drankje kunt drinken