Kunst & Cultuur

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Architectonisch en cultureel gezien heeft Rhode Island de bezoeker enorm veel te bieden.’Little Rhody’ is met name de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Wij weten wel waarom! De staat heeft legio bezienswaardigheden en is gemakkelijk te doorkruizen; de afstanden zijn klein en de wegen zijn perfect. Of je nou van kunst, natuur, historie of gastronomie houdt, het rijke verleden heeft gezorgd voor de kleurrijke toekomst van de ‘Ocean State, waar ook jij als bezoeker van kunt meegenieten!

Providence Arts & Cultural Trail

Als kunst-en cultuurliefhebber is de Providence Arts & Cultural Trail een absolute must. Met verschillende musea, galerijen en theaters die deze staat rijk is, is Rhode Island een cadeautje voor alle creatievelingen en kunstliefhebbers onder ons!

Kunst & Festivals

Dat ze in Rhode Island wel van een festival of evenement houden wordt al vrij snel duidelijk wanneer je kijkt naar hun evenementenkalender. Of het nou om een festival, een beurs of een concert gaat, ze grijpen elke kans aan om iets te organiseren.

Festival of Historic Homes

Dit is je kans om een kijkje te nemen in de Providence ‘s prachtigste landhuizen en tuinen. Tijdens dit 3-daagse festival in juni kom je van alles te weten over de historie en het onderhoud van deze prachtige woningen.

john-hunt-house-and-mill-historic-homes-rhode-island

John Hunt House and Mill, historisch huis, Rhode Island

Gallerynight

Voor kunstliefhebbers is de gallerynight superleuk om te bezoeken. Van maart tot november openen zo’n 25 galerijen op de derde donderdag van de maand hun deuren (gratis) voor het publiek.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Rhode Island International Film Festival

Sinds 1997, staan zowel Newport als Providence jaarlijks in het teken van het Flickers Rhode Island International Film Festival (RIIFF). Het festival trekt jaarlijks 29.000 bezoekers, filmmakers en filmsterren waar zowel lange, als korte films getoond worden aan het publiek. Rondom het festival vinder er ook andere film gerelateerde festivals plaats zoals het KidsEye International Film Festival en het RI International Horror Film Festival.

Waterfire

Een van Amerika’s meest magische festivals is zonder twijfel het ‘Waterfire’ festival. Dit vurige evenement vind op diverse zomer-en herfstavonden plaats in de stad Providence. Tijdens verschillende spectaculaire vuurshows, dansvoorstellingen en optredens van bands
Festivals laat Providence zich van zijn beste kant zien! Een absolute must als je van een feestje en van gezelligheid houdt!

waterfire-providence-rhode-island

Waterfire Providence, Rhode Island

Gallerynight

Voor kunstliefhebbers is de gallerynight in Providence superleuk om te bezoeken. Van maart tot november openen zo’n 25 galerijen op de derde donderdag van de maand hun deuren (gratis) voor het publiek.

Newport Jazz festival

Met artiesten als Bob Dylan, Billie Holiday en Ornette Coleman is het Newport Jazz festival al sinds 1954 een begrip. Ben je een jazzliefhebber en nog nooit in Newport geweest? Dan weet je wat je te doen staat. Wees er op tijd bij want de kaarten voor de echte grote sterren worden vaak al een jaar van te voren verkocht.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*