Historie & Bezienswaardigheden

Het zijn de Narrangansett indianen geweest die als eerste Rhode Island bewoonden om het vervolgens in 1880 te verkopen aan de Amerikanen. Over de naam van het kleine eiland bestaan verschillende theorieën; de Nederlandse ontdekkingsreiziger Adriaen Block zou het grootste eiland vanwege de roodkleurige klei, ‘Roodt Eiland’ genoemd hebben. Een andere theorie is dat Rhode Island genoemd zou zijn naar het Griekse eiland Rhodos.

De gunstige ligging van Rhode Island heeft ervoor gezorgd dat scheepsbouw altijd erg belangrijk is geweest voor de ‘Ocean State’. De zeehandel en later de industriële revolutie hebben er voor gezorgd dat Rhode Island tot op de dag van vandaag een rijke en industriële staat is.

newport-rhode-island

Newport Rhode Island

Het is de Gouden Eeuw geweest die heeft gezorgd voor het huidige beeld van met name Newport. De handel en landbouw zorgden ervoor dat Rhode Island opbloeide en enorme landhuizen met nog grotere tuinen zijn het resultaat van deze glorieuze tijd.

landhuis-the-breakers-rhode-island

Landhuis The Breakers, Rhode Island

Historische routes

De enorm rijke geschiedenis in combinatie met een spectaculaire natuur maken Rhode Island een interessante vakantiebestemming. Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van alles wat er zich heeft afgespeeld in deze staat heeft Rhode Island diverse ‘Heritage Trails’, historische routes, opgezet. We zetten er een aantal voor je op een rij.

The Blackstone River Valley Heritage Trail

‘De geboorteplaats van de Amerikaanse industrie’, zo wordt The Blackstone River Valley ook wel genoemd. Deze route neemt je onder andere mee langs koloniale huizen, kleine dorpjes, Slater Mill (museum over de industriële revolutie), het museum van Werk & Cultuur, Heartside en New England’s oudste ‘Meeting House’.

blackstone-river-valley-rhode-island

Blackstone River Valley, Rhode Island

East Bay Heritage Trail

Maak kennis met het oosten van Rhode Island tijdens deze Britse koloniale tour. Fiets het 14 mijl (23 kilometer) lange ‘East Bay Bike Path’ fietspad af en laat je meevoeren door de relaxte sfeer en de charme van 18e en 19e eeuwse huizen, boerderijen en antiekwinkels. Breng tijdens deze route ook een bezoek aan Bristol, bekend vanwege de oudste 4th of July parade van Amerika.

linden-place-rhode-island

Linden Place, East Bay Heritage Trail

South County Heritage Trail

Deze zuidelijke route neemt je mee op een tocht van Narragansett Bay langs de Atlantische Oceaan tot aan het platteland van Rhode Island. Centraal tijdens deze tour staan de invloeden die de oorspronkelijke Amerikaanse bewoners hebben achtergelaten. Maak kennis met Amerika’s oudste carrousel, Amerika’s oudste plantage huis, vuurtorens en diverse musea.

narragansett-bay-rhode-island

Narragansett Bay Rhode Island

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*