Kunst en Cultuur in New York City

Naast de vele musea en galeries in New York City, is er op straat ook veel te bewonderen. New York City staat bekend om de hoge wolkenkrabbers en imposante gebouwen. In de stad zijn er maar liefst 50 wolkenkrabbers te vinden die hoger zijn dan 200 meter. New York City is de enige stad in Amerika met zoveel hoge wolkenkrabbers. Een van de meest opvallende gebouwen in de stad is Woolworth Building door de neogotische stijlelementen.

Toeristen bekijken een schilderij van Dalí in MoMa in NYC

Toeristen bekijken een schilderij van Dalí in MoMa in NYC

Musea

New York City barst van de musea. Het wereldberoemde The Museum of Modern Art ofwel MoMa wordt altijd druk bezocht, evenals het American Museum of Natural History. Naast museums heeft New York ook veel kleine galeries, vooral in de wijken Chelsea en SoHo. Diverse kunstenaars en kunststijlen worden daar getoond. Ben je van plan veel musea te bezoeken? Dan is de New York City Pass en aanrader! Voor $79 ontvang je gratis toegang tot het MoMa, Natural History museum en het museum op Staten Island. Ook krijg je daarmee toegang tot het Empire State Building, Top of the Rock in Rockefeller Center en een boottocht naar bijvoorbeeld Ellis Island. Snel terugverdiend dus!

 

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Steek een kaarsje aan in St. Patrick's Cathedral

Steek een kaarsje aan in St. Patrick’s Cathedral

The Museum of the City of New York

The Museum of the City of New York leert het publiek over het onderscheidende karakter, met name het erfgoed aan diversiteit van New York city. Het is toegewijd aan het verleden, het heden en de toekomst van het stadsleven in de Big Apple, en hoe NYC een van de meest invloedrijke metropolen ter wereld werd. Het is gevestigd in een elegant gebouw in neo-Georgische stijl ten noorden van de Museum Mile op Fifth Avenue, net ten zuiden van East Harlem aan Central Park.

 

 

 

 

 

Muziek

New York City heeft een rijke historie op het gebied van muziek. Veel bedrijven en organisaties binnen de muziekindustrie hebben hun hoofdkantoor in New York City gevestigd. Ook gebeurt er op het gebied van muziek veel op straat, er zijn in New York City talloze straatartiesten te vinden.