Eten & drinken in Louisiana

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus Geen plaats in Amerika staat beter bekend om zijn muziek, eten en drinken dan Louisiana. Er is altijd wel een reden om te dansen en te eten in Louisiana. Bovendien ligt hier zowel het hart van de jazz, als van de Cajun en de zydeco muziek.

louisiana-new-orleans

Kleurrijke straat in Louisiana

Culinair

Het rijke muzikale erfgoed van de staat biedt de ideale achtergrond om te genieten van de unieke lokale gerechten. Proef de smakelijke Cajun-keuken en maak kennis met verrassende Creoolse gerechten. Filé gumbo, jambalaya, étouffée en po’ boy; zelfs de namen maken je nieuwsgierig.

 

 

De lekkerste zeevruchten zoals garnalen, oesters, krab, vis en zelfs alligator, worden gevangen aan de kust en vervolgens geserveerd op je bord in één van de lokale restaurantjes. Verser kan niet!

Muziek

In het westen van Louisiana hoor je vrijwel vanaf iedere veranda van de landelijke boerderijen melodieën van de Cajun- en zydeco muziek. Vanaf de moerassen in de Bayou, tot aan de prairies van Acadiana, dancings, “hole-in-the-wall clubs” en festivals; wordt de lokale muziek gedraaid. De Cajun muziek vindt zijn oorsprong in de Franse cultuur en is verwant aan de blues. Het is een mengeling tussen de Cajun volksmuziek en de muziek van de zwarte bevolking in Louisiana. Onder invloed uit de Afrikaans- Amerikaanse muziek ontstond hieruit de zydeco muziekstroom.

louisiana

Muzikanten in Louisiana

De geboorteplaats van de jazz is New Orleans. Jazz muziek is, net zoals zijn geboorteplaats, een eclectische mix tussen Franse, Spaanse, Afrikaanse, Carribean en Native Amerikaanse culturen en invloeden. Zelfs honderd jaar na de geboorte van de jazz, klinken nog steeds uit alle hoeken van de French Quarter en Feaubourg Marigny melodieuze geluiden. Breng in de avonduren een bezoek aan één van de vele gezellige cafés in New Orleans om te genieten van live blues en jazz muziek. Ga naar de befaamde Bourbon Street of aanschouw New Orleans’ beste live optredens in de Frenchman Street. Ook andere steden hebben vele gezellige cafés met live muziek, zoals de Blue Moon Saloon in Lafayette en Enoch’s Irish Pub in Monroe.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Festivals

Louisiana wordt tevens de “festival capital of the world” genoemd. De staat biedt een enorme variëteit aan festivals. Bezoek het New Orleans Jazz Heritage Festival, het Festival International de Louisiane in Lafayette of het Red River Revel in Shevreport. Bezoek je liever een festival dat helemaal in het teken van eten staat? Ga dan naar food festivals zoals het Ponchatoula Strawberry Festival, het French Food Festival in Larose, het Franklin Parish Catfish Festival in Winnsboro en het Meat Pie Festival in Natchitoches. Vergeet niet om ook Mardi Gras te bezoeken. Dit enorme feest wordt door de hele staat gevierd en zou absoluut op je bucket list voor Louisiana moeten staan.