Vervoer in Miami

vervoer-icoon-verkeersbureausMiami is een grote stad, dus is niet alles op loopafstand. Om je gemakkelijk van A naar B te verplaatsen zijn er veel mogelijkheden. Zo heb je de Metrorail, de Metromover en de Metrobus maar natuurlijk ook de Toeristenbussen die je langs alle highlights rijden. Niet alleen is het openbaar vervoer een uitstekende manier om de bezienswaardigheden in Miami te zien, het is ook beter voor het milieu. Lees hier wat je moet weten over het vervoer in Miami.

De metro rijdt door downtown Miami

De metro rijdt door downtown Miami. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Metrorail

De Metrorail is een pendellijn die van Palmetto (West Miami) naar Downtown Miami en naar Dadeland (South Miami) loopt. Er is ook een speciale Orange Line die naar de luchthaven loopt. De Orange Line eindigt bij het Miami Intermodal Center en verbind je rechtstreeks met de Miami International Airport (MIA).

 

 

Kaartjes beginnen bij $2,25 en kunnen worden gekocht met een vooraf betaalde, oplaadbare EASY Card of EASY Ticket die je kunt kopen bij de Metrorail stations. Onbeperkt dagelijkse pasjes, wekelijkse pasjes en maandelijkse pasjes zijn ook beschikbaar. Onze tip: Voor hulp bij het plannen van je reis kun je de Miami-Dade Transit Tracker-app downloaden!

 

Dit zijn de hotspots van Miami

Download nu handige tips over Miami. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Miami’s stadsbussen

Metrobus heeft meer dan 90 routes met bijna 1.000 bussen die samen meer dan 41 miljoen mijl rijden. Een indrukwekkend getal! Een van de belangrijkste voordelen van het nemen van de bus is het feit dat de routes naar gebieden van de stad gaan waar geen spoorwegsystemen komen. Zoals naar Miami Beach, Key Biscayne, Homestead en zelfs tot Fort Lauderdale en de Florida Keys.

Pak een trolleybus in Coral Gables

Pak een trolleybus in Coral Gables. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau


Busritjes beginnen bij $2,25 per reis en de makkelijkste manier om gebruik te maken is een Easyticket. Sommige busroutes rijden 24 uur per dag, maar we raden aan om individuele routes goed te controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Als je naar Miami International Airport gaat, biedt de Airport Flyer (Route 150) een goedkope verbindingsmogelijkheid naar de luchthaven van Miami Beach. Deze express bus rijdt elke 30 minuten vanaf de internationale luchthaven van Miami naar een halte op South Beach, gelegen op 41st Street en Collins Avenue.

De internationale luchthaven van Miami

De internationale luchthaven van Miami. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

De haven van Miami

Ga aan dek op een van de vele boten in de haven van Miami en zet koers naar verschillende bestemmingen! Zwaai vaarwel naar de vele mensen op de boulevard en geniet van de vele voorzieningen die de schepen van Port Miami hebben. Begin of eindig je vakantie in Miami en vergeet niet om in de stad zelf een paar dagen te vertoeven. Via de haven van Miami kwamen in 2016 maar liefst 5,1 miljoen passagiers aan om enkele dagen in de grote stad te verblijven.

Vanaf de cruise haven vertrekken dagelijkse vele grote cruise schepen

Vanaf de cruise terminal vertrekken dagelijkse vele grote cruise schepen. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Vliegen naar Miami

Vind voordelige vluchten naar Miami met Skyscanner

 

 

Met de auto

Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar Miami op alamo.nl