Kunst & Cultuur in Miami

cultuur-icoon-verkeersbureausOntdek de veelzijdigheid die Miami te bieden heeft. Ontdek een van de vele musea, ga een avond naar het theater of woon een dansvoorstelling bij. Of bezoek de wereldberoemde Art Basel beurs. Ontdek hier wat er te doen is op het gebied van kunst en cultuur in Miami.

Museums in Miami

Van musea die bekend staat om moderne kunst tot fascinerende historische instituten. Miami heeft genoeg te bieden. Sinds de opening van het Perez Art Museum Miami (PAMM) in 2013 trekt Miami veel nieuwe moderne kunstliefhebbers. Van kunst tot design en van geschiedenis tot cultuur, kies jouw favoriet uit de vele musea in Miami.

 

Dit zijn de hotspots van Miami

Download nu handige tips over Miami. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Pérez Art Museum Miami (PAMM)

Het Pérez Art Museum Miami is misschien wel het meest belangrijke museum in Miami, PAMM opende haar deuren in December 2013, net op tijd voor Art Basel. Opgedragen aan internationale kunst van de 20e en 21e eeuw vanuit het Amerikaans perspectief presenteert het museum een indrukwekkende permanente collectie en daarnaast wisselende tentoonstellingen.

Pamm museum Miami

Pamm museum. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

The Wolfsonian-FIU

Het Wolfsonian Museum ligt in het centrum van South Beach’s Art Deco District.. Naast een museum is het Wolfsonian ook een bibliotheek en onderzoekscentrum dat de kracht van kunst en design onderzoekt en wat het betekend om modern te zijn. Hun collectie van meer dan 120.000 objecten gaan terug in de tijd van 1885 tot 1945. Ze leggen de focus op Amerikaanse en Europese decoratieve kunst en vullen dit aan met veelzijdige tentoonstellingen.

Wolfsonian museum

Wolfsonian museum. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

History Miami Museum

Aan een prachtig plein in downtown Miami bevindt zich het History Miami Museum. De tentoonstelling ‘Tropical Dreams: de geschiedenis van de mens in Zuid Florida’ is permanent te bezoeken. Daarnaast organiseren ze diverse tentoonstellingen die een voor een de historische momenten van Miami weergeven.

Haitian Heritage Museum

Als je op zoek bent naar de Haïtiaanse cultuur in Miami dan mag je het Haitian Heritage Museum niet overslaan. Dit museum is toegewijd aan de Haïtiaanse kunst, historische monumenten, muziek, film en literaire stukken. Het is een ontmoetingsplek in de kleurrijke en levendige wijk Little Haïti.

Phillip and Patricia Frost Museum of Science

Het Phillip- en Patricia Frost Museum of Science is een nieuw wetenschapsmuseum dat de kracht van de wetenschap wilt delen en onderzoek en innovatie voor de toekomst wilt stimuleren. Het Frost Sience ligt in het Waterpark Museum Park in Downtown Miami en is verdeeld in 4 gebouwen: het Frost Planetarium, Aquarium, en de Noord- en Westvleugels. Je leert hier van alles over de kernwetenschappen achter levende systemen, het zonnestelsel en de biologie van het menselijk lichaam. Duik in de wereld van wetenschap, technologie, techniek, wiskunde en nog veel meer.

Het MeLab in Frost Science. foto Ra Haus

Het MeLab in Frost Science. foto Ra Haus

Theater

Van het bezoeken van Broadway producties tot nieuwe stukken van South Florida, wereldwijd bekende muzikanten of prachtige dans stukken, Miami biedt een veelzijdigheid aan theaterproducties die door de hele stad te bezoeken zijn. Hieronder vind je een aantal populaire plekken in Miami.

Adrienne Arsht Center

Het hart van Miami’s podium kunst cultuur, Het Adrienne Arsht Center, is de thuisbasis van het Miami City Ballet, de Grand Grand Florida en de New World Symphony. Met 3 theaters in het complex verzorgt het Adrienne Arsht Center ook broadway producties, komedie, jazz en cabaret.

New World Center

Het New World Center is een prachtige state-of-the-art faciliteit en is ontworpen door sterren architect Frank Gehry. Onder de leiding van dirigent Michael Tilson Thomas presenteert de New World Symphony klassieke en vooraanstaande symfonische werken binnen het theater, evenals live voor Soundscape Park.

Olympia Theater in het Gusman Center

Het Olympia Theater in het Gusman Center herbergt een dynamische selectie van muzikanten, verhalenvertellers, comedians en dans van over de hele wereld. Het werd opgericht in 1926 als een stille bioscoop in het hart van Miami en is daarom een bijzondere locatie voor speciale gelegenheden.

Olympia Theater in Miami

Olympia Theater. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

The Fillmore Miami Beach in het Jackie Gleason Theater

The Fillmore is een art deco locatie in Miami Beach en een van de locaties waar vaak premières worden gehouden voor concerten en komedie. Van ondergrondse indie-artiesten tot hoofdacts, de muzikale line-up is altijd dynamisch. De Fillmore verzorgt ook elk jaar het South Beach Comedy Festival.

the Fillmore

the Fillmore. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau

Art Basel Miami

Art Basel Miami is de meest uitgebreide internationale kunstbeurs die hedendaagse kunst toont in heel Noord-Amerika. Met 269 galerijen uit 29 landen worden er in totaal meer dan 4.000 artiesten tentoongesteld. De beurs wordt gehouden in het Miami Beach Convention Center en trekt meer dan 73.000 bezoekers, kunsthandelaars, artiesten en verzamelaars.

De geschiedenis van Art Basel

De Art Basel in Miami is eigenlijk een kopie van het origineel, wat in 1970 in Basel, Zwitserland is opgericht. Het trio Ernst Beyeler, Trudi Bruckner en Balz Hilt vertegenwoordigen diverse kunstenaars en hebben in 1970 hun kunstwerken verzameld voor de eerste editie van Art Basel. Dit was een enorm succes en tijdens de eerste beurs mochten zij meer dan 16.000 bezoekers verwelkomen.

 

 

Miami werd geselecteerd als een ideale tweede bestemming met haar unieke positie tussen Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Door de jaren heen, met het blijvende succes van Art Basel, is Miami een populaire kunst bestemming geworden. Art Basel wordt sinds 2012 ook in Hongkong gehouden, een stad die symbool staat voor de kruising tussen de oostelijke en westelijke cultuur.

Het Wynwood district

Het Wynwood Arts District heeft ruim 70 kunstgaleries, winkels, antiekwinkels, bars en een van de grootste openlucht straatbouwinstallaties ter wereld.

De Wynwood Arts District Association is sinds 2009 actief voor het welzijn en de verbetering van het Wynwood Arts District, een van de grootste en meest creatieve gemeenschappen in de Verenigde Staten. Met het overnemen van het magazijn en de productiewijk van Greater Miami hebben ontwikkelaars verwaarloosde magazijnen, fabrieken en andere ongebruikelijke gebouwen omgezet in de talrijke kunstcomplexen, galerijen, kunstzalen, restaurants, cafes en andere creatieve bedrijven die je hier vandaag de dag kunt zien.

wynwood-terras

Een gezellig terras in de wijk Wynwood

wynwood-straat-kunst-vrouw-blauw

Prachtige straat kunst in de wijk Wynwood

Miami museum maand

In mei kun je profiteren van een leuke museum actie. Bij aankoop van 1 ticket krijg je het 2e ticket gratis. Naast deze actie zijn er nog veel meer speciale aanbiedingen bij de deelnemende musea tijdens de Miami Museum Month. Dit is een geweldige kans om samen tegen een gereduceerd tarief een hoop musea te zien en de unieke culturele scene van Miami te ervaren.