Kunst & Cultuur in Alabama

cultuur-icoon-verkeersbureaus In Alabama heb je het gevoel dat je terug reist in de tijd. De historische gebeurtenissen hebben de hedendaagse kunst, het culturele erfgoed van de staat gevormd. Van de Burgeroorlog, tot aan de start van het Amerikaanse ruimteprogramma; Alabama wordt overspoeld door bezienswaardigheden, musea en historische plaatsen die een ongeëvenaarde blik op het verleden bieden.

Alabama

Auburn Samford Hall in Alabama

Alabama ‘s volkskunst

Wanneer kunstliefhebbers het hebben over de prachtige hedendaagse volkskunst uit Amerika, dan praten ze meestal over de renaissance van de volkskunst die in Alabama plaatsvindt. De gedetailleerde handgemaakte quilts van Gee’s Bend hebben wereldwijde faam gekregen. Ook de folk art schilders uit Alabama zijn inmiddels gevestigde namen in de kunstwereld. Je kan Alabama ‘s volkskunst ervaren samen met de meest bijzondere kunstcollecties in de musea en galeries in Alabama.

Exclusieve wereldmusea

De musea in Alabama behoren tot de meest exclusieve musea ter wereld. Op onderstaande foto is U.S. Space & Rocket Center afgebeeld; ’s werelds grootste ruimtevaart museum. In het Barber Vintage Motorsports Museum vind je bovendien de grootste collectie motoren ter wereld! Vergeet ook niet om het Moundville Archaelogical Park te bezoeken. Hier leefde ooit de grootste beschaving van Noord-Amerika. Deze plek kan geschaard worden onder de lijst met bijzondere historische plekken in het teken van burgerrechten. Deze lijst bestaat verder uit vele musea, begraafplaatsen en andere historische plekken waar de burgeroorlog in Alabama heeft plaatsgevonden. Het grootste nationale museum over burgerrechten staat in Birmingham. Het Birmingham’s Civil Rights Institute bestaat uit maar liefst 58000 vierkante meter aan archieven, galeries, vergaderruimtes en tentoonstellingsruimtes.

US space and Rocket museum

U.S. Space and Rocket Center


Wil je liever de rijke inheemse Amerikaanse geschiedenis ontdekken? Bezoek dan het Indian Mound and Museum in Florence. Dit museum herbergt een grote collectie van inheemse Amerikaanse relikwieën die in dit gebied gevonden zijn. Daarnaast is het Chattahoochee Indian Heritage Center in Fort Mitchell een bezoekje waard.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Theater, muziek en festivals

Wist je dat één van de beste plekken in Amerika om theatervoorstellingen te aanschouwen zich bevindt in het hart van Alabama? Het Alabama Shakespeare Festival in Montgomery trekt meer dan 300.000 bezoekers per jaar. Hier zijn 14 verschillende stukken te zien, waaronder drie werken van William Shakespeare. Verder zijn er vele andere kleine theaters die podium bieden aan zowel kleine en experimentele stukken, als epische en grote spelen.

Birmingham Sloss Furnaces festival

Sloss Furnaces festival in Birmingham


‘Southern soul’ is volop aanwezig in Alabama. Muziek is namelijk door en door verweven in de cultuur. In ieder dorpje of stad in Alabama hoor je wel een gospelkoor zingen in de kerk of zijn mensen op straat aan het dansen op blues, country en jazz muziek. In Muscle Shoals zitten bekende muziekstudio’s als FAME Studios en Muscle Shoals Sound Studio.
Muscle Shoals Sound Studio

Muscle Shoals Sound Studio

Alhoewel veel mensen denken dat Mardi Gras een festival is uit Louisiana, bracht oorspronkelijk Alabama in 1703 deze traditie naar voren. Nadat de soldaten uit de Franse gekoloniseerde stad Mobile een zware epidemie van de gele koorts hadden overleefd, besloten zij om dit te vieren. Ze verfden hun gezichten en gingen de straat op om dit uitbundig te vieren. Sindsdien wordt het feest jaarlijks gevierd. In 1840 kwam daar een grote parade bij en nog steeds blijft Mardi Gras jaarlijks groeien. Tijdens het festijn komen alle straten in Alabama tot leven met muziek, kleurrijk spektakel en een feestelijke parade.