Saskatchewan

De provincie Saskatchewan vormt het geografisch middelpunt van Noord-Amerika. Het landschap in dit deel van Canada bestaat voornamelijk uit prairie en landbouwgrond. Toch is ook deze provincie zeker de moeite waard. Blijf op de hoogte van Saskatchewan.

Reizen naar Saskatchewan

Kijk eens op de website van het Verkeersbureau van Saskatchewan voor uitgebreide informatie en tips. Leuk weetje; de plaats Estevan in het zuidoosten van de provincie is de zonnigste plek van Canada. Hier kunt u jaarlijks gemiddeld maar liefst 2.540 uur van de zon genieten.

Hoofdstad: Regina


De hoofdstad Regina is genoemd naar de dochter van Koningin Victoria en de echtgenote van de gouverneur-generaal van Canada. Regina is een gezellige, drukke stad met een van de grootste stadsparken van Canda, Wascana Centre. De beroemde Canadese Mounties worden in Regina opgeleid aan de enige training academy for Royal Canadian Mounted Police (RCMP) die het land rijk is. Elk jaar studeren hier bijna 1.000 nieuwe Mounties af. Informeer bij het plaatselijke verkeersbureau naar alle highlights en bezienswaardigheden in deze stad.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Nationale Parken in Saskatchewan


In de provincie Saskatchewan liggen 2 nationale parken, het Grasslands National Park en het Prince Albert National Park. Het eerste park bestaat uit 500 km2 grasland waar u prachtig kunt wandelen en heerlijk kunt kamperen. Het Prince Albert National Park beslaat maar liefst 3.875 km2 en biedt glooiende heuvels, bossen met sparren en dennen en meren. Bij het lokale bezoekerscentrum zijn kaarten en beschrijvingen verkrijgbaar van o.a. diverse wandel- en kanoroutes rondom en over de meren Kingsmere en Waskesiu in het midden van het park.

 

 

 

 

 

 

 Evenementen
 in Saskatchewan

Tussen 1 juli en 17 augustus kunt u elke dinsdagavond de wereldberoemde RCMP Sunset Retreat Ceremony meemaken in Regina. Tijdens deze 45 minuten durende ceremonie kunt u de Mounties in actie zien in hun prachtige kostuums. Informeer bij het lokale verkeersbureau naar de aanvangstijden zodat u niets hoeft te missen van dit spektakel.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Saskatchewan

Tourism Saskatchewan

189-1621 Albert Street
S4P 2S5 Regina
Canada
Telefoon: +1-877-237-2273


Twitter: twitter.com/saskatchewan
Facebook: facebook.com/TourismSaskatchewan
YouTube: youtube.com/user/TourismSaskatchewan
Pinterest: pinterest.com/tourismsask
Instagram: instagram.com/tourismsask

 

Neem contact op met Tourism Saskatchewan

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Saskatchewan