Noord Canada

Naast provincies kent Canada ook een drietal territoria, te weten Yukon Territory, de Northwest Territories en Nunavut. Samen vormen zij Noord-Canada. Hoewel het toerisme naar deze afgelegen, maar schitterende poolgebieden in opkomst is, dient u hier wel rekening te houden met barre omstandigheden en hoge kosten. Blijf op de hoogte van Noord Canada.

Reizen naar Noord Canada

In Yukon kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer of een huurauto, in de overige gebieden is het voornaamste transportmiddel het vliegtuig. Laat u voorafgaand aan uw reis dan ook goed informeren over de bereikbaarheid via de lokale verkeersbureaus.

Hoofdsteden: Whitehorse, Yellowknife en Iqaluit


Whitehorse ontstond aan het einde van de 19e eeuw toen goudzoekers aan de oevers van Bennett Lake hun kamp opsloegen. De stad is goed bereikbaar per spoor, via de Yukon rivier, met het vliegtuig en via de Alaska Highway. Ook Yellowknife, de hoofdstad van de Nortwest Territories, kent een goudzoekersverleden en zelfs nu wordt er soms nog goud gevonden. Het is een zeer afgelegen stad, de dichtstbijzijnde grote stad is Edmonton op 1.500 km afstand. Iqaluit ligt in het zuidoosten van Baffineiland en is de kleinste hoofdstad van Canada. Van de inwoners is 60% Inuit. In elke hoofdstad is een verkeersbureau gevestigd waar u meer informatie kunt krijgen.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Nationale Parken


De grootste aantrekkingskracht van de drie territoria in Noord-Canada vormt ongetwijfeld het natuurschoon en de aanwezigheid van wilde dieren zoals kariboes, ijsberen en walvissen. Noord-Canada kent dan ook een groot aantal National Parks. In de Yukon Territory zijn dat Ivvavik National Park, Kluane National Park and Reserve en het Vuntut National Park. De Northwest Territories kennen het Aulavik National Park, Nahanni National Park Reserve, Tuktut Nogait National Park en Wood Buffalo National Park. In Nunavut tenslotte liggen het Auyuittuq National Park, National Park Quttinirpaaq, Sirmilik National Park en Ukkusiksalik National Park. Meer informatie over deze parken kunt u via de lokale verkeersbureaus verkrijgen.

 

 

 

 

 

Evenementen


In Whitehorse vindt ieder jaar in februari de beroemde Yukon Quest plaats, een 1.600 km lange hondensleerace. Eind maart staat in Yellowknife het Caribou Carnival op de agenda en viert men het begin van de lente. In Iqaluit kun je half april een week lang iglo’s bouwen, traditionele spelen bekijken en heerlijk eten tijdens Toonik Tyme. Kijk voor meer informatie over deze festivals op de websites van de verkeersbureaus in Noord Canada.

 

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Noord Canada York