Newfoundland en Labrador

In het oosten van Canada ligt de provincie Newfoundland en Labrador. Het is een provincie met een ruige, maar prachtige natuur en een kustlijn van maar liefst 29.000 kilometer. Ga walvissen en vogels spotten of bewonder prachtige ijsbergen. Blijf op de hoogte van Newfoundland en Labrador.

Reizen naar Newfoundland en Labrador

In het oosten van Canada ligt de provincie Newfoundland en Labrador. Het is een provincie met een ruige, maar prachtige natuur en een kustlijn van maar liefst 29.000 kilometer. Ga walvissen en vogels spotten of bewonder prachtige ijsbergen. Wilt u dit mysterieuze gebied zelf ontdekken, kijk dan op de website van het Verkeersbureau van Newfoundland en Labrador voor mooie wandelroutes, historische plekjes en pittoreske autoroutes.

Hoofdstad: St. John’s


St. John’s is de hoofdstad en ook de grootste stad van de provincie Newfoundland en Labrador. De stad ligt op het schiereiland Avalon aan de Atlantische kust. St. John’s werd begin 17e eeuw gevestigd door de Britten en groeide uit tot een vissersstad en handelscentrum. In 1665 kwam de stad zelfs even in Nederlandse handen toen Michiel de Ruyter hier de baas was. De haven vormt nog steeds het centrum van deze stad. Hier is ook een Toeristenbureau gevestigd waar u meer informatie kunt krijgen over alle bezienswaardigheden.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Nationale Parken


De natuur is heer en meester in deze provincie. De drie nationale parken Gros Morne National Park, Terra Nova National Park en het Torngat Mountains National Park Reserve zijn zeker een bezoek waard, maar ook de rest van de provincie zal natuurliefhebbers kunnen bekoren. Meer informatie over de Nationale Parken kunt u vinden bij het Verkeersbureau van Newfoundland en Labrador.

 

 

 

 

 

Evenementen


Elk jaar in juni vinden de St. John’s Days Celebrations plaats in de hoofdstad. Verder was het in 2010 precies 400 jaar geleden dat de eerste Engelsen zich vestigden in het ‘New Founde Land’. Deze voormalige nederzetting bestaat nog steeds en heet Cupids. In augustus wordt hier Cupids 400 gevierd. Meer informatie over alle festiviteiten is te verkrijgen via het verkeersbureau.

 

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Newfoundland en Labrador