Peru onderscheiden als de belangrijkste reisbestemming in Zuid-Amerika

Peru is de winnaar van de World Travel Award Zuid-Amerika met awards in 4 categorieën waaronder de verkiezing tot Belangrijkste bestemming van Zuid-Amerika. Daarnaast is het land voor het 7e achtereenvolgende jaar gekozen als Zuid-Amerika’s meest toonaangevende culturele bestemming.

Dat is een erkenning voor de voortdurende inspanningen van het land om het erfgoed en culturele diversiteit te behouden en te delen met de rest van de wereld.

Machupicchu

Het historische Inca-heiligdom Machupicchu, in de regio Cusco, is opnieuw gekozen als de “Meest toonaangevende toeristische bezienswaardigheid van Zuid-Amerika”. Dit UNESCO werelderfgoed is ook de eerste toeristische bestemming die het internationale koolstofneutraal certificaat heeft behaald.

 

 

Peru is ook gekozen als “South America’s Leading Culinary Destination”, waarmee het haar positie als gastronomisch centrum van de regio versterkt.

Sinds 2009 zet PROMPERÚ zich in voor de promotie van de natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en uitstekende gastronomie. Deze vier onderscheidingen consolideren de positie van Peru als culturele en culinaire bestemming. Volgens Claricia Tirado, uitvoerend voorzitter van PROMPERÚ, legt Peru de lat hoog en streeft ernaar om de hoogstaande kwaliteit op het gebied van reizen en toerisme steeds verder te verbeteren en opnieuw naar een hoger niveau te brengen.

 

 

In december 2023, tijdens de wereldeditie van de World Travel Awards, ontving Peru drie onderscheidingen: World’s Leading Culinary Destination en World’s Leading Cultural Destination, terwijl Lima werd gekozen als World’s Leading Heritage City Destination. De World Travel Awards is een wereldwijd erkende onderscheiding en staat ook wel bekend als ‘de Oscars van het Toerisme’.

Montaña arco Iris in Cusco

 

 

 

 

 

Comments are closed.