Kom naar het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo

Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te doen en te zien bij de Herders van Balloo. Het Wolfeest op 6 en 7 juli heeft als doel de wol van het Drents heideschaap in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast is er een gevarieerde fair op de met bijzondere en ambachtelijke producten.

Zelf aan de slag met wol

Wie zelf aan de slag wil met wol kan hier terecht voor alle benodigdheden. Er zijn demonstraties vilten, spinnen, breien, weven en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. De industriële kaardmachine en antieke sokkenbreimachine zijn een trekpleister op het Wolfeest.

 

 

Maar het is niet alleen wol. Het aanbod bestaat veelal uit lekkernijen, originele lampen, handgemaakte tassen, lokaal geproduceerde zepen, manden, vers geplukt fruit, tuinplanten, hoeden, keramiek, handbeschilderde jurken, het is te veel om op te noemen.

 

 

Ook leuk voor kinderen

Voor de jeugd is het schapen scheren sowieso altijd een bezienswaardigheid. Ook zijn er kinderworkshops sleutelhanger vilten, zeep een jasje van vilt geven of een werkstuk smeden bij een echte smid. Het event is zaterdag 6 en zondag 7 juli van 10.30-17.00 uur in Balloo, Crabbeweg 2. Entree € 6,- (vooraf online €5,-) en t/m 12 jaar gratis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.