Ontdek het Eco-de-luxe hotel Villa Belle Epoque in Caïro (Egypte)

In Caïro, die miljoenenstad, stikt het uiteraard van de hotels. Veel vijfsterren-hotels zelfs, liefst 49. Een behoorlijk aantal heb ik van binnen gezien en ze vielen niet mee. De meeste waren kolossaal, sommige zelfs met elf restaurants. Vaak aan de Nijl, dat wel, sommige zou je grande dame kunnen noemen, maar dan wel een vieille grande dame: in verwaarloosde slechte staat.

Villa Belle Epoque

 

Van boutique hotels hadden ze nooit gehoord in Caïro. Daar is misschien helemaal geen vraag naar. Er is er eentje en die is dan ook meteen heel fijn: Villa Belle Epoque. Ligt in de wijk Maadi op een half uurtje van het centrum – of een uurtje: hangt er vanaf in welke mate het verkeer verstopt is, erg of heel erg. In deze –ooit- deftige wijk vind je het hotel, twintig kamers groot. Gebouwd in 1920, nog net binnen de belle epoque dus, op een stuk grond van 1300 m2, een ware oase in de stad.

Slaapkamer

 

Zet een stap in het hotel en je bevind je in een andere tijd. Koloniaal, de term is besmet, maar dat is wat je treft. Er is rust, geen gejakker of gejaag. Er is bepaald geen gebrek aan personeel – allemaal mannen, de meeste in witte jasjes, vriendelijk en voorkomend. De inrichting van het hotel is klassiek, maar je vergeet nooit dat je in Arabië bent: kelims op de grond, Arabische kunst aan de muur en als je het dan nog niet weet, herinnert de op gezette tijden luid schallende gebedsoproep je er wel aan.

Restaurant

 

Een erg fijn hotel, vier sterren, geen vijf. Goed betaalbaar. En eco? Zeker, voor Egyptische begrippen, waar het nog niet erg hoog op de agenda staat. Maar ze hebben zonnepanelen, want zon genoeg, al geeft de manager toe dat die vaak onder een laagje zand en stof bepaald niet optimaal werken. Maar wat vooral eco is dat iets moois in oude luister wordt behouden. En er niet weer een of andere betonnen hotelkolos is verrezen. Daarvan zijn er genoeg in Caïro.

Zwembad

 

Gegevens Villa Belle Epoque

Villa Belle Epoque

Road 13, villa 63, Maadi
Cairo
Egypte
Telefoon: +20223580265

 

 

Wil je een seintje ontvangen als er een nieuw verhaal is?

Wil jij een seintje ontvangen als Mark een nieuw boeiend reisverhaal heeft geplaatst? Laat je e-mailadres achter en krijg een bericht in je mailbox. En Mark stuurt geen spam!

Naam

 

 

Comments are closed.