BNR treedt met deze podcast in de voetsporen van Kuifje

Is er een verborgen kamer in de pyramide van Cheops? Wordt de grootste kunstroof aller tijden ooit nog opgelost? En wie is de eigenaar van een verzonken Spaans Galjoen met miljarden aan goud en zilver aan boord? Het zijn vragen die wetenschappers en geschiedkundigen zich wereldwijd hardop afvragen, maar waar nog geen antwoord op is. De makers van de nieuwe BNR-podcast ‘Factor Kuifje’ gaan op zoek naar die antwoorden.

Tiendelige serie

In een tiendelige serie liet maker Paul Sanders zich inspireren door de verhalen die hij als jongetje las in de stripboeken van Kuifje. “Ik merkte dat ik, na het lezen van een Kuifje, nog steeds vragen had. Ik wil er dan dieper induiken. Op zoek naar antwoorden. En dat probeer ik ook te doen in deze podcast”.

 

 

Hij selecteerde tien onopgeloste raadsels met een hoge ‘Factor Kuifje’ en ging daarover met experts in gesprek. “De gasten in deze serie zijn vakmensen die gepassioneerd vertellen over de onopgeloste mysteries. Het resultaat hiervan is de audio-variant van het stripboek”, aldus Sanders. Voor deze serie werkte hij samen met journalist en historicus Cornelis van der Plas, die de research deed voor alle afleveringen.

 

 

“De Factor Kuifje is een binge-waardige serie, ideaal voor in de auto of tijdens een strandvakantie” zegt BNR-hoofdredacteur Marc Adriani. “Speciaal voor gebruikers van de BNR-app is de gehele serie in een keer te beluisteren. Luister ze allemaal achter elkaar onderweg of op je vakantiebestemming”. De podcast is vanaf 24 juni wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en dus ook gratis in de BNR-app. Bekijk hier de trailer:

 

 

 

 

 

Comments are closed.