Regel je auto huren in Alicante tijdig

Wie van plan is om een vliegreis te boeken naar Alicante wil uiteraard wat van de omgeving zien ter plekke. Misschien heb je er zelf al over nagedacht om auto te huren, eenmaal gearriveerd op de plaats van bestemming. Hoe kun je ervoor zorgen dat dit soepel en naar wens verloopt?

Wees er op tijd bij

De situatie rond het auto huren van een lokaal autobedrijf is wel wat veranderd ten opzichte van vroeger. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je de keuze hebt uit veel verschillende auto’s. Het aantal toeristen is in de loop der jaren alsmaar toegenomen en het lokale wagenpark is daar niet altijd op voorbereid. Het kan dus voorkomen dat je noodgedwongen een veel te dure auto zult moeten huren voor een bepaalde periode, of dat de auto niet volstaat ten opzichte van het gezelschap; hij is te klein, of veel te groot. Het is daarom altijd aan te raden om vooraf al een auto te huren – iets dat in principe zo geregeld is.

Je huurauto thuis al reserveren is aan te bevelen

Een auto huren in Alicante doe je bij voorkeur thuis, in Nederland. Wanneer je eenmaal de definitieve vluchten hebt geboekt, of de pakketreis, regel je hier direct de huurauto. Alleen zo ben je verzekerd van een auto naar keuze.

Voordelen van thuis een huurauto boeken voor Alicante

  • Geen dubbele boekingen, bevestiging thuis ontvangen
  • Ruime keuze uit huurauto’s; eerste keuze nog kunnen boeken
  • Redelijke, eerlijke tarieven, in plaats van de hoofdprijs betalen ter plekke

En je bent je ervan verzekerd dat je een huurauto hebt tijdens je vakantie.

het MACA museum in Alicante

Autoverhuurbedrijf aanwezig in Alicante

De grote autoverhuurbedrijven zijn allemaal in Alicante aanwezig. Dit betekent dat je de auto ter plekke op een goed bereikbare plek kunt afhalen. De verzekering en het invoeren van het rijbewijsnummer heb je thuis al geregeld, maar het is wel altijd aan te raden de huurauto ter plekke nog even te inspecteren, samen met de verhuurder. Mochten er defecten zijn of butsen in het lak zitten, dan kun je met de verhuurder vaststellen dat jij daar niet voor verantwoordelijk was. Controleer ook het reservewiel, deze wil nog wel eens lek zijn en over het hoofd gezien worden.

 

 

Alicante en omgeving per huurauto ontdekken

Alicante is hartstikke populair onder Nederlanders. Het is een typisch Spaanse kuststad, maar is geen ‘toeristisch stadje’. Alicante is met 300.000 inwoners een grote stad. Gelegen aan de Costa Blanca is het absoluut een bezoek waard. Dit is geen stad waar je na 3 dagen uitgekeken bent – door de omvang en door de culturele bezienswaardigheden.

 

 

Natuurlijk breng je een bezoek aan de ruïne van het Castillo de Santa Bárbara, bovenop de bergtop die boven de stad uittorent. Je kunt de stranden en baaien bezoeken in Alicante en telkens weer wat nieuws ontdekken, dit geldt ook voor de directe omgeving. Verlaat de stad en rijd eens een stukje het binnenland in van de Costa Brava.

 

 

 

 

 

Comments are closed.