6x attractieparken in Tsjechië

Grote pretparken met achtbanen en wildwaterbanen vind je niet in Tsjechië, maar er zijn genoeg andere attractieparken. Families zullen er met gemak urenlang plezier beleven. Laat de kinderen spelen, ravotten en spelenderwijs leren bij deze 6 leuke familieparken in Tsjechië.

1. VIDA! science centrum in Brno

In het amusementspark VIDA! in de stad Brno leren kinderen spelenderwijs meer over de wetenschappelijke wereld. Er zijn meer dan 180 exposities waarbij kinderen allerlei experimenten mogen doen. Lanceer bijvoorbeeld een raket, presenteer het weer of ontdek hoe een sleutel werkt. De tentoonstelling is opgedeeld in vier thema’s: Planeet, Beschaving, Mens en Microwereld. VIDA! heeft ook een Theater of Science. Meerdere keren per dag wordt hier een 3D-film getoond. In hetzelfde theater vinden wetenschappelijke shows plaats, zoals hoe je vuur maakt van een ijsblokje.

2. Pretpark Majaland Praag

Ontdek samen de sprookjeswereld van Maja de Bij. Majaland Praha ligt nabij het vliegveld van Praag in het POP Outlet Centre. Het is grootste overdekte pretpark van Bohemen. Er zijn verschillende attracties, voor zowel peuters als oudere kinderen. Van een schommelboom, een dinocarrousel, een vlinderdraaimolen tot een 220 meter lange achtbaan met een hoogteverschil van negen meter. Het gehele park is ingericht in het thema van Maja de Bij, zelfs het restaurant bevindt zich in een boom. Nog niet uitgespeeld? In het POP Outlet Centre bevindt zich ook het Dinosauria Museum.

 

 

3. Sprookjesachtige hel Čertovina bij Hlinsko

Peklo Čertovina is gelegen in de bossen van Čertovina bij Hlinsko in Oost-Bohemen. Ondanks dat het niet echt een attractiepark is, zullen kinderen hun ogen uitkijken. Het hele complex staat in het teken van de hel en de duivel. Er is een edactief parcours, het restaurant is volledig gethematiseerd en ook de appartementen zijn duivels ingericht. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen waar meerdere duivels de ‘hel’ laten zien. In de grote speeltuin zijn er glijbanen, springkussens en andere speeltoestellen.

4. De dino’s van Tsjechië

Ontdek met de familie de geschiedenis van de aarde van 65 miljoen jaar geleden toen dinosauriërs over de wereld heersten. In Tsjechië zijn er 5 DinoParken met bewegende en statische modellen van de oude heersers van de planeet. De themaparken zijn te vinden in de plaatsen Pilsen, Praag, Ostrava, Liberec en Vyškov in Zuid-Moravië.

 

 

DinoPark Liberec ligt in het centrum van de Noord-Boheemse stad, op het dak van een winkelcentrum. Het bezoek begint symbolisch in een draaiende koker, wat de oerknal moet nabootsen. In totaal biedt het DinoPark in Liberec zeventig levensgrote dinosaurusmodellen, tot in het kleinste detail uitgewerkt en voorzien van geluidseffecten. Tijd over in Liberec? Bezoek het populaire iQpark of iQlandia en koel af in het aquapark Babylon.

5. Mirakulum in Centraal-Bohemen

Mirakulum is een van de leukste pretparken van Tsjechië. Kinderen kunnen er urenlang ravotten en op een mooie zonnige dag kliederen met water en modder. Het ligt op nog geen uur rijden van Praag en ook vanuit het Reuzengebergte is het park goed te bereiken. Mirakulum is een grote speeltuin en prachtig gedecoreerd en ingericht. Er is een magisch klauterkasteel, een gigantische zandbak en het natuurlijke doolhof zorgen voor de perfecte afleiding en stimuleren de fantasie van kinderen. Daarnaast zijn er trampolines, een waterpark, een kinderboerderij en een verkeerspeeltuin. Er is zoveel te doen dat je gerust een dag voor dit mooie park kan uittrekken.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

6. Park Boheminium

In het westen van Tsjechië, vlakbij het kuuroord Mariánské Lázně, ligt het park Boheminium. Het biedt meer dan 70 miniaturen van belangrijke bezienswaardigheden uit Tsjechië. Er is een model van kasteel Karlštejn, de burcht Bezděz en de televisietoren Ještěd. Boheminium behoort tot de 5 grootste miniatuurparken van Europa. Vanaf 2020 fokken ze ook minipaardjes met een schofthoogte van 75 cm. Om bij het park te komen kun je gebruik maken van de kabelbaan waar felgroene liftjes je 100 meter naar boven brengen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.