Eerste ADAC-fietsservicestation in Thüringen geopend

Snelle hulp voor uw fiets. Extra fietsservicepunten gepland. Het fietsseizoen is begonnen: de eerste fietsers zijn al onderweg of plannen hun komende tochten. Maar wat te doen als de band lucht verliest of het zadel verkeerd is afgesteld?

Kleinere reparaties aan fietsen, kinderwagens, e-scooters of rolstoelen kunnen nu worden gerepareerd bij het nieuwe ADAC-fietsservicestation in Hetschburg aan het Ilm-fietspad. Het station ligt direct bij het restaurant en de biertuin “Zum Lindenbaum” en is voor iedereen 24 uur per dag gratis te gebruiken.

 

 

Het werd ingehuldigd als onderdeel van “Marko Ramm’s gekke e-bike tour”, een begeleide fietstocht door MDR Thüringen, ADAC Hessen-Thüringen e.V. en Thüringer Tourismus GmbH (TTG). Er volgen nog meer fietsservicestations aan het langeafstandsfietspad van de Thüringer stadsketen, het Werradal-fietspad, het Gera-fietspad, het Saale-fietspad en het Elster-fietspad.

Gebruiksgemak

Als er tijdens een tocht op het Ilmtal-fietspad kleine pechgevallen optreden, kunnen fietsers nu zichzelf helpen. Of het nu gaat om een ​​lekke band, losse schroeven of kromgetrokken spaken, het ADAC-fietsservicestation kan u helpen met hoogwaardig gereedschap.

 

 

De 1,50 meter hoge reparatiezuil is voorzien van allerlei gereedschappen, waaronder een voetluchtpomp inclusief manometer, bandenlichter en diverse gereedschapsleutels. Met behulp van een QR-code op de zuil komt u op een website terecht met handige video’s over het gebruik van de tool. Als de reparatie ter plaatse niet lukt, kunnen fietsers contact opnemen met de ADAC-pechhulp. Ondersteuning bij fietspech is namelijk inbegrepen in het ADAC-lidmaatschap.

Informatie en tips

Meer informatie over de fietsservicestations in Thüringen en Hessen vindt u op de site. Tips voor enkele van de mooiste fietspaden door Thüringen staan op de VVV Thuringen website. Samen met TTG, ADAC Hessen-Thüringen en DEHOGA Thüringen zijn in de eerste helft van het jaar negen fietsroutes ontstaan ​​die culinaire hoogtepunten, gastheren en bezienswaardigheden langs de routes met elkaar verbinden. Als “Culinaire fietsroutes van Thüringen” zijn deze verkrijgbaar als flyers en online op de ADAC website.

 

 

 

 

 

Comments are closed.