Hier staat de mooiste rolstoelvriendelijke villa ter wereld

Op vakantie gaan als rolstoelgebruiker? Het kan maar je krijgt te maken met nogal wat uitdagingen. Vanuit de visie dat rolstoelgebruikers en hun vakantiegezelschap net zo veel recht hebben op een heerlijke vakantie als anderen opende onlangs in Andalusië een unieke, volledig rolstoeltoegankelijke villa haar deuren.

Bij dit Nederlands/Belgische initiatief zijn de rolstoelgasten uitgangspunt en geen restpost. De onlangs in Andalusië geopende Villa Zafarraya is “misschien wel de mooiste rolstoeltoegankelijke boutique villa ter wereld.” Het aantal vakantievilla’s dat écht toegankelijk is voor mensen in een rolstoel is in de hele wereld op de vingers van twee handen te tellen. Vanuit de overtuiging dat rolstoelgebruikers en hun vakantiegezelschap evenveel recht hebben op een heerlijke vakantie als alle andere mensen, toverden Frank van Paridon uit Amsterdam en Veerle Hoppenbrouwers uit Antwerpen een prachtige maar verwaarloosde villa op een magische plek, om tot een bijzonder paradijsje.

In Villa Zafarraya staan de rolstoelgebruiker en mensen die wat moeilijker lopen centraal en mag je je verheugen op een drempelloos verblijf. De gedreven initiatiefnemers voerden tientallen gesprekken met rolstoelgebruikers om van hén te horen wat mogelijke bottlenecks zouden kunnen zijn op hun vakantie.

 

 

Het eindresultaat overtreft volgens de eerste gasten alle verwachtingen. De aanpassingen voor de rolstoelgebruikers zijn zó gemaakt dat ze uiterst functioneel zijn, maar niets afdoen aan de schoonheid van de villa, de tuin en het zwembad.

 

 

Naast een volledig drempelloze villa en tuin is qua toegankelijkheid werkelijk aan alles gedacht. Zaken als een hoog/laag zorg bed, een aangepaste badkamer en een aflopende helling om het zwembad te betreden zijn vanzelfsprekend aanwezig. Maar ook een hoog/laag keuken, douche rolstoel en mobiele tillift staan ter beschikking. Zelfs een ultra lichte, opvouwbare elektrische rolstoel is in Villa Zafarraya voor de rolstoelgebruikers aanwezig. Na boeking ontvangen de gasten daarnaast een exclusief voor hen gemaakt magazine met daarin suggesties voor 25 rolstoelvriendelijke uitstapjes die door de eigenaren allemaal persoonlijk zijn gecheckt zodat de gasten onderweg niet voor verrassingen komen te staan. Ook in zaken als aangepast vervoer en op maat toegesneden extra zorg kan worden voorzien.

 

 

 

 

 

Comments are closed.