Het Malta International Arts Festival begint vandaag

Deze vrijdag presenteert Festivals Malta haar tweede zomerfestival op de evenementenkalender: het Malta International Arts Festival.

Dit kunst- en cultuurfestival, verspreid over 10 dagen van 14 juni tot 23 juni, omvat een verscheidenheid aan artistieke disciplines zoals beeldende kunst, theater, hedendaagse en klassieke muziek en dansvoorstellingen. Het festival zal ook verschillende historische locaties in zijn programmering opnemen. Dit jaar zijn dat onder andere Teatru Manoel, de ondergrondse van Valletta, de Grand Harbour, het paleis van de grootmeester en het paleis van de inquisiteur in Birgu.

Lokale en internationale artiesten

Het programma van dit jaar bevat een verscheidenheid aan opmerkelijke hoogtepunten van unieke optredens van lokale Malta artiesten en internationale artiesten, waaronder een aantal Fringe evenementen met medewerking van verschillende leden van de lokale gemeenschappen.

Malta Arts Festival vorig jaar in 2023

“Het Malta International Arts Festival (MIAF) combineert innovatie met toegankelijkheid, en bereikt een breed publiek door middel van artistieke uitmuntendheid. Een van de onderscheidende kenmerken van het MIAF is de programmering van evenementen op erfgoedlocaties – waardoor het festival een unieke esthetiek en een uniek verhaal krijgt”, legt artistiek directeur Ruben Zahra uit.

 

 

Het festival gaat dit weekend in première met Voices at the End, een hedendaags dans- en muziekstuk van ŻfinMalta. Aansluitend op dit concert is er op zaterdag Voices of Valour, waarbij KorMalta verschillende 16e-eeuwse koorwerken uitvoert in verschillende ruimtes van het Grootmeesterpaleis. Dit weekend staan er ook twee randprojecten op het programma: Steli – een interactieve straatkunstvoorstelling die plaatsvindt in Sliema, Birżebbuġa en Valletta en de eerste voorstelling van Il-Karattri tal-Fantasija Maltin. In deze voorstelling, die in het Maltees zal zijn, zal het publiek kennismaken met verschillende spoken en geesten die deel uitmaken van de Maltese folklore.

 

 

Het festival gaat door tot 23 juni met evenementen zoals Harbour Odyssey, Underground Valletta: In Concert, M.A.D. – Music and Dance, La Desnudez, en nog veel meer. Ga voor tickets en het volledige programma naar de site. Dit evenement wordt gesteund door het ministerie van Nationaal Erfgoed, Kunst en Lokaal Bestuur en gesponsord door Coca-Cola.

 

 

 

 

 

Comments are closed.