Steeds meer wandelroutes in Tirol bereikbaar met de bus of trein

Of je nu kiest voor een dagtocht, weekendtrip of een meerdaagse wandeltocht: een wandelvakantie begint pas echt ontspannen als je de auto kunt laten staan. Je reist met de bus en de trein niet alleen comfortabel en filevrij naar de Tiroolse bergen, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Dankzij een goede aansluiting op het openbaar vervoer zijn steeds meer wandelroutes perfect bereikbaar met bus of trein.

In Tirol zijn talloze wandelroutes te vinden die comfortabel met trein of bus bereikbaar zijn. Gasten gaan zo niet alleen milieuvriendelijk in de Tiroolse natuur op stap, maar blijven ook flexibel. Met name als het begin- en eindpunt van een wandeling verschillend zijn. Dankzij de optimale aansluiting van veel Tiroolse plaatsen op het openbaar vervoersnetwerk van de Verkehrsverbund Tirol (VVT) en de treinen van de Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) kunnen wandelaars nabij het startpunt van de wandeling uitstappen en op het eindpunt weer instappen. Daartussen ligt de onvergetelijke belevenis van een wandeling door een unieke Tiroolse bergen en de wetenschap dat je aan het einde van de tocht niet eerst weer terug naar het startpunt hoeft om daar je geparkeerde auto op te halen, maar gewoon met het openbaar vervoer ontspannen de terugreis kunt beginnen.

Gegarandeerde kwaliteit: geselecteerde wandelingen met het openbaar vervoer

Gasten die hebben gekozen voor een heenreis met het openbaar vervoer, vinden in talloze Tiroolse regio’s geselecteerde wandelroutes die zonder problemen via het openbaar vervoer bereikbaar zijn. De zogenoemde “OV-wandelingen” voldoen aan een reeks criteria om de kwaliteit en dus de beleving van een wandeling met een heenreis via het OV te garanderen. Zo behoren een interval van maximaal 60 minuten wachttijd op het begin- en eindpunt en een van ’s ochtends tot ’s avonds beschikbare dienstregeling net zo tot de criteria als een looptijd van maximaal 15 minuten van de halte naar het start- en eindpunt van de wandeling. De voorgestelde routes zijn rechtstreeks aan de dienstregeling en routeplanner gekoppeld. Kaartjes kunnen eenvoudig en snel via de online-ticketshop worden besteld.

Wandelsuggesties met bus en trein

Hoog boven Innsbruck op de Zirbenweg · Regio Innsbruck. Startpunt: Igls Patscherkofel · Eindpunt: dalstation Tulfes Glungezerbahn. Langs de oudste alpendennenbossen van Europa wandelen gasten via de Zirbenweg hoog boven Innsbruck – inclusief panoramische uitzichtspunten met vergezichten over Innsbruck en het Inntal. De wandeling is makkelijk en duurt ongeveer 2,5 uur.

Langs de gletsjerrivier Isel · Osttirol

Startpunt: station Lienz · Eindpunt: Prägraten a.G. Hinterbichl. Deze middelzware en afwisselende route loopt langs de langste nog vrij stromende gletsjerrivier van de Alpen – de Iseltrail. En leidt wandelaars door een magische waterwereld.

Langs de gletsjerrivier Isel

Over de Obergurgler Seenplatte naar de Nedersee · Ötztal. Startpunt: centrum Obergurgl · Eindpunt: Zwieselstein Sahnestüberl. Midden in het natuurpark Ötztal loopt deze middelzware wandeling vanaf Obergurgl via de Gurgler Ache omhoog naar de Obergurgler Seenplatte en verder naar de pittoresk gelegen Nedersee.

Zonovergoten route naar de Padauner Kogel · Wipptal

Startpunt: station St. Jodok · Eindpunt: station St. Jodok. De Padauner Kogel in Vals in het Wipptal is niet alleen een mooi uitkijkpunt, maar vanwege de zonnige ligging kan hij bovendien van het voorjaar tot diep in de herfst worden bewandeld.

In het zuidwestelijke deel van Karwendel naar de Reither Spitze · Regio Seefeld

Startpunt: Reith bij Seefeld · Eindpunt: station Seefeld in Tirol. Wandelaars worden op de route naar de Reither Spitze in de regio Seefeld beloond met prachtige uitzichten op de verschillende bergketens van de Karwendel, over de Sellrain naar de gletsjers van de Stubaier Alpen, naar de Hohe Munde en de Wettersteinkamm met de Zugspitzplatt.

 

 

Meerdaagse huttenwandeling op de Wilder Kaiser · Wilder Kaiser

Startpunt: Going, Hüttling · Eindpunt: dorp Scheffau. De zware driedaagse huttentocht brengt de wandelaars naar de mooiste plekken aan de zuidkant van de imposante Wilder Kaiser en biedt onvergetelijke beklimmingen van diverse toppen en huttenbelevenissen. Over de route: www.tyrol.com/a-dreitaegige-huettenwanderung-im-wilden-kaiser

Mobiliteit ter plaatse & tips voor uitstapjes met bus en trein

Om de mobiliteit van inwoners en gasten permanent te verbeteren, investeren de VVV-kantoren in Tirol samen met de mobiliteitspartners continu in de uitbreiding van het aanbod. Hierbij richten zij zich niet alleen op de heenreis, maar ook op de mobiliteit ter plaatse. Zo is het openbaar vervoer voor vakantiegangers op vertoon van de gastenpas meestal gratis. Daarnaast moeten kortingen op de kamerprijs, kosteloos bagagevervoer, een shuttle voor het laatste traject van de reis en andere voordelen gasten stimuleren om voor de heenreis gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor een comfortabele doorreis van het bestemmingsstation naar de vakantiebestemming kunnen treinreizigers ook de stationsshuttle van Four Seasons Travel gebruiken.

 

 

Nog meer leuke excursiebestemmingen die eenvoudig en comfortabel met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, staan bovendien in de nieuwe excursieplanner NaturTrip, die als app op de smartphone toegankelijk is en informatie over de heen- en terugreismogelijkheden met bus en trein biedt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.