Plan alvast de 18e editie van de Affordable Art Fair Amsterdam

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober 2024 beleeft Affordable Art Fair Amsterdam haar 18de editie. Locatie is opnieuw De Kromhouthal, ooit het hart van motorenfabriek Kromhout maar inmiddels het bruisende hart van creatief en cultureel Amsterdam Noord.

Jaarlijks ontvangt Affordable Art Fair, ‘de beurs voor elke smaak en elk budget’, zo’n 15.000 kunstliefhebbers. Ruim 70 Nederlandse en internationale galeries presenteren ook dit jaar weer het werk van meer dan 600 opkomende en gevestigde kunstenaars. Hun aanbod omvat duizenden kunstwerken en varieert van schilderijen en foto’s tot sculpturen, textielwerken, zeefdrukken en nog veel meer! Vorig jaar resulteerde dit in een kunstverkoop van meer dan €2.9 miljoen. Voor de selectie van zowel galeristen als kunstenaars gelden criteria als artistieke integriteit, technische kwaliteit en creatieve frisheid.

Opgericht in 19992

De Affordable Art Fair werd in 1999 opgericht door Will Ramsay, met de bedoeling het kopen van kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Inmiddels is dit verdienstelijke initiatief tot één van de grootste kunstbeurzen ter wereld uitgegroeid. Voor het lopende kalenderjaar alleen al staan wereldwijd 13 beurzen gepland. De formule is simpel. Onder het motto ‘ontdek het plezier van kunst verzamelen’ biedt Affordable Art Fair een ontspannen en inspirerende omgeving die iedereen de kans biedt hedendaagse kunst te verkennen, informatie te krijgen en te kopen.

 

 

Standaard zijn alle galeries verplicht om de prijzen van hun werken te tonen, de manier om transparantie te bevorderen en bezoekers op de hoogte te stellen. De Affordable Art Fair biedt zowel beginnende als ervaren kunstkopers een uitgelezen kans om zich breed te oriënteren op het hedendaagse aanbod. Tegelijkertijd stelt het kunstliefhebbers in staat om het artistieke ecosysteem te steunen door werken van levende kunstenaars te kopen.

Inpakservice

De beurs moedigt bezoekers aan hun ter plekke gekochte kunstwerken direct mee naar huis te nemen. Er is een gratis inpakservice waar zojuist gekochte werken veilig worden verpakt door een professionele beurspartner, Wall to Wall Art Solutions. Tegelijkertijd biedt Wall to Wall Art Solutions ook een bezorgservice aan tegen betaling.

Programma 18de editie

De bekendmaking van de het programma van deze 18de beurseditie vindt komende zomer plaats. Op de planning staat een verscheidenheid aan talks, gecureerde secties, fascinerende installaties en interactieve activiteiten.

 

 

Blythe Bolton, geboren in Edinburgh, studeerde hedendaagse kunstgeschiedenis in Los Angeles en aan de wereldberoemde Universiteit van St. Andrews in Schotland. In 2014 kwam zij naar Amsterdam waar haar succesvolle loopbaan in de internationale kunsthandel een aanvang nam. Sinds 2018 is Bolton een van de stuwende krachten achter het succes van de Affordable Art Fair Amsterdam, de beurs waarover zij al snel de leiding kreeg. Sinds 2021 is Bolton tevens directeur van de Affordable Art Fair Brussels. Als internationaal georiënteerde kunstprofessional verdeelt zij haar tijd tussen Amsterdam, Brussel, Edinburgh en Londen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.