Spanje verslaat Turkije als populairste familiebestemming voor de zomervakantie

Waar vorig jaar de meeste gezinnen naar Turkije gingen in de zomervakantie, lijkt Spanje dit jaar de grote winnaar te worden. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter. Maar liefst een kwart van alle boekers vertrekt richting het zonnige Zuid-Europese land.

Een kleine kanttekening is volgens dé VakantieDiscounter daarbij, dat Spanje het met 25% van alle boekingen nipt wint van Turkije, die op 24% van alle boekingen mag rekenen. Griekenland volgt met 20%. “Vooral het weer speelt hierin een grote rol; last minute boekers bepalen hun bestemming vaak onder voorbehoud van de weerkaart. Is het deze zomer extreem warm in Spanje, of komt er noodweer, dan kan de keuze zomaar naar een andere bestemming gaan. Je ziet ook vaak dat underdogs als Kroatië en Italië dan ineens populairder worden”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

“Binnen Spanje zien we twee bestemmingen erboven uitspringen: Mallorca, vanwege de korte vluchttijd en de Costa Brava. De Spaanse costa’s zijn dit jaar sowieso in trek. Gemiddeld zijn de vliegreizen hiernaartoe een stuk goedkoper dan naar de eilanden”, aldus Vlaanderen.

 

 

In Turkije & Griekenland zijn het dezelfde toppers als vorig jaar; Side & Alanya voor Turkije en voor Griekenland de traditionele top 3; Kreta, Kos en Rhodos. In Italië gaat 55% van de Nederlandse gezinnen naar het Gardameer.

All inclusive blijft populair

Met Turkije, Spanje en Griekenland – alle drie de landen zijn koning op het gebied van all inclusive – in de top 3 is het volgens dé VakantieDiscounter niet gek dat het grootste deel van de families all inclusive verblijft. Net als vorig jaar geldt dit voor 43% van de boekingen. “Kinderen kunnen zelf een ijsje of drankje halen wanneer ze willen en de ouders hebben er geen omkijken naar’’, aldus Vlaanderen.

 

 

Hoger bestedingspatroon

Kijken we naar het bestedingspatroon van vorig jaar en dit jaar, dan blijkt dat gezinnen meer uitgeven aan de zomervakantie. Voor een 8-daagse vliegvakantie met 2 volwassen en 2 kinderen wordt gemiddeld € 843,- p.p uit dit jaar gespendeerd. Dat is 10% meer dan in 2023.

 

Ontvang gratis leuke Spanje activiteiten

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.