Corendon sluit zich aan bij SkyTeam’s Sustainable Flight Challenge 2024

Corendon Dutch Airlines doet dit jaar voor het eerst mee aan de Sustainable Flight Challenge van SkyTeam, samen met 22 andere luchtvaartmaatschappijen. Deze challenge vindt dit jaar voor de derde keer plaats, tussen 1 mei en begin november. Deelnemende luchtvaartmaatschappijen gaan aan de slag met het toepassen van oplossingen en ontdekkingen uit eerdere edities.

Innovatieve oplossingen

Het doel van de Sustainable Flight Challenge (TSFC) is om innovatie aan te jagen op het gebied van verduurzaming van de luchtvaart. De luchtvaartmaatschappijen die meedoen, delen hun bevindingen onderling, zodat iedereen kan profiteren van ontdekkingen en ideeën die kunnen bijdragen aan een minder vervuilende luchtvaart.

Dit jaar richt TSFC zich op het implementeren en opschalen van innovatieve oplossingen, die de airlines moeten laten zien tijdens één proefvlucht. Een internationale jury bestaande uit experts op het gebied van duurzaamheid en luchtvaart beoordeelt de resultaten. Vorig jaar leidde de TSFC tot een gemiddelde CO2-reductie van 19%.

 

 

“Deelname aan TSFC door Corendon Dutch Airlines past in ons streven om Corendon duurzamer te maken, en om onze afdruk te verminderen. Vliegen is vervuilend, maar juist door dit soort samenwerkingen kunnen we heel concreet aan de slag met praktische oplossingen”, zegt Gunay Uslu, CEO van Corendon. “Er is nog een lange weg, te gaan, maar ik geloof in de kracht van technische innovaties om ons te helpen belangrijke stappen te zetten op die weg.”

Resultaten

Tot dusver zijn uit TSFC 465 oplossingen, verbeteringen en innovaties voortgekomen, op uiteenlopende gebieden zoals CO2-emissiereductie, het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), route-optimalisatie, afvalvermindering en vrachtafhandeling. Terwijl de eerste twee Challenges gericht waren op het vinden van nieuwe ideeën, gaat het er bij de TSFC van dit jaar om deze oplossingen in de praktijk te brengen, om te laten zien hoe ze effectief kunnen worden opgeschaald en uitgerold in de hele sector.

 

 

Deelnemende maatschappijen

Dit jaar doen de volgende luchtvaartmaatschappijen mee: Aerolinas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air Europa Express, Air France, China Airlines, China Eastern Airlines, Corendon Dutch Airlines, Delta Air Lines, Endeavor Air, Garuda Indonesia, JamboJet, Kenya Airways, KLM, KLM Cityhopper, Korean Air, Saudia, Shanghai Airlines, TAROM, TUI Airways, Vietnam Airlines, Virgin Atlantic en XiamenAir.

 

 

 

 

 

Comments are closed.