Méribel heeft alles in huis voor een zomervakantie in de buitenlucht

Verken Méribel tijdens de zomermaanden en ontdek een andere kant van deze Alpenbestemming. Het resort ligt in het hart van Les 3 Vallées in de regio Savoie Mont Blanc en biedt onder meer 1.100 hectare natuurreservaat, 258 kilometer aan mountainbikeroutes en 29 buitenactiviteiten.

Trek je wandelschoenen aan en verken de kronkelende paden door de bossen en langs smaragdgroene meren. Of laat je hart sneller kloppen terwijl je de berg op fietst, met uitdagende routes die je belonen met adembenemende panorama’s op de toppen. Maar het draait niet alleen om de adrenaline. Méribel biedt ook ruimte voor rust en ontspanning. Volg een pilates- of yogasessie in het bos, omringd door de majestueuze alpentoppen. Ervaar de lokale cultuur en breng een bezoek aan de vele festivals die de zomerse sfeer vieren met muziek, eten en gezelligheid.

 

 

Of je nu een avonturier bent die de grenzen verlegt of een natuurliefhebber die op zoek is naar ontspanning, Méribel heeft voor ieder wat wils.

Dag 1 – Trek de wandelschoenen aan

Plan de Tuéda is een waar paradijs in Méribel voor natuurliefhebbers. Het reservaat heeft maar liefst 400 diersoorten en 540 plantensoorten. Voor wandelaars zijn er drie belangrijke routes, geschikt voor verschillende niveaus. De ‘Tour du Lac de Tuéda’ is een wandeling van 1,8 km zonder steile hellingen of afdalingen, ideaal voor jong en oud en perfect voor een ontspannen uitstapje. De Col du Fruit route is veel uitdagender. Deze wandeling heeft enkele steile stukken en loopt langs de indrukwekkende Aiguille de Fruit. Onderweg geniet je van afwisselend uitzicht over de valleien van Courchevel en Méribel. Voor de ervaren hikers is er de zeven uur durende tocht naar de zes meren van Mont Coua. Deze wandeling is op te splitsen in 2 delen door te overnachten in de Saut berghut (20,4 km en 1.160 D+).

Dag 2 – Stap op de fiets

In de zomer is Méribel de ideale plek om te fietsen en tegelijkertijd te genieten van de natuur en de bergen. Het Alpenresort biedt 258 km aan mountainbikeroutes en verschillende fietstochten met prachtige panoramische uitzichten over de vallei, bijvoorbeeld naar de bekende Col de la Loze. Ook op een normale of elektrische fiets ontdek je de mooiste landschappen van de vallei. Voor gezinnen vind je in het Bike Park drie routes die speciaal zijn ontworpen voor alle leeftijden.

 

 

Wist je dat Méribel in zowel 2020 als 2023 trotse gastheer was van de Tour de France? Ook vakantiegangers kunnen de speciale groene route uitproberen, die inmiddels een standaard is geworden voor wielerliefhebbers! Op 17 en 18 augustus 2024 vindt Échappée du Col de la Loze plaats. Tijdens dit event kunnen fietsers van alle niveaus hun vaardigheden testen tegen topkampioenen, vertrekkend vanuit Brides-les-Bains of het hart van Méribel.

Dag 3 – Laat je verrassen

In de bergen is meer te doen dan wandelen en fietsen! In Méribel kun je maar liefst 29 buitenactiviteiten beleven. Van paardrijden en boomklimmen tot golfen en trailrunning: er is voor elke vakantieganger iets te doen, ongeacht zijn niveau. Als je voor een spannend avontuur wil gaan, kies je voor de via ferrata (‘ijzeren weg’ in het Nederlands) van Croix du Verdon. Op een hoogte van 2.700 meter, stevig vastgeklampt aan de berg, kun je via een route met metalen onderdelen langs de rotswanden bewegen.

Dag 4 – Kom helemaal tot rust

Tussen hooggelegen meren en uitgestrekte bossen is Méribel de ideale bestemming voor ontspanning en ontdekking. Leer de geheimen van de natuur kennen tijdens een wandeling langs het botanische pad, volg een yogasessie aan de oever van het meer van Tuéda of bij zonsondergang op de Altiport, geniet van shiatsu of massages in de open lucht of – origineel, maar buitengewoon effectief – verken de bergen op blote voeten! Deze activiteiten zorgen ervoor dat je ontspannen terugkomt van vakantie.

Dag 5 – Ervaar de lokale cultuur

Authentieke houten chalets, oude kerken en traditionele festivals – het erfgoed van Méribel is een eerbetoon aan de Alpiene geschiedenis en traditie. Ontdek de sporen van het verleden en ervaar de unieke sfeer van Méribel’s bergcultuur.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Le Clos Bernard. Hier geniet je elke dag van de week van een hapje te midden van boerderijdieren en kan het hele gezin deelnemen aan activiteiten, zoals kookworkshops en speurtochten. Of neem een kijkje bij de boerderij Perret, midden in natuurreservaat Plan de Tuéda, om te zien hoe Beaufort-kaas wordt gemaakt van melk uit de Méribel-vallei. Voor wie meer wil leren over de geschiedenis van Méribel biedt het resort verschillende gratis rondleidingen door de vallei aan.

Kortom, in de noordelijke Alpen van Frankrijk kun je het hele jaar door genieten in de bossen, op de bergweiden, van de bergtoppen en meren en het grote aanbod van de diverse activiteiten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.