Nedersaksen heeft alles in huis voor een heerlijke paardrijvakantie

Niet voor niets vormt een paard het hoofdmotief op de vlag van de deelstaat Nedersaksen. In paardenland Nedersaksen zijn ruiters en iedereen die dat wil worden van harte welkom. Of het nu gaat om vakantie op een manege, een paardrijvakantie op de boerderij of een bezoek aan een hippisch evenement: in Nedersaksen gaat het hart van paardenliefhebbers sneller kloppen.

Veel vakantieregio’s hebben zich ingesteld op ruiters en voorzien in goed gemarkeerde ruiterpaden. Boerderijen en maneges bieden in heel Nedersaksen bijzondere arrangementen om te leren paardrijden of de eigen rijkunst te verbeteren – voor groot en klein. Speciaal voor ruiters die met hun eigen paard reizen worden op paardenboerderijen in Nedersaksen onder de naam ‘Bett & Box’ overnachtingen voor ruiter én paard aangeboden.

 

 

Uitgebreid netwerk van ruiterpaden net over de grens

Net over de grens bij Enschede, in het Graafschap Bentheim, ligt zo’n 400 km kilometer aan gemarkeerde ruiterpaden om deze prachtige streek tijdens een buitenrit te verkennen. Aan de hand van knooppunten vind je gemakkelijk en zonder te verdwalen je volgende bestemming. Heel handig is de driedelige kaartenset ‘Grafschafter Reitrouten’. Naast de ruiterpaden vind je hierin ook informatie voor het plannen van een paardrijvakantie, zoals accommodaties voor ruiters, pensionstallen, horecagelegenheden en andere dienstverleners rondom de paardensport.

Lüneburger Heide en Celle

Galopperen over de hei of door bossen, of juist rustig rijden door schilderachtige weilanden langs beekjes en rivieren, dat kan op de Lüneburger Heide. In deze populaire vakantiestreek kun je niet alleen over gemarkeerde ruiterpaden rijden, maar zijn er op veel plaatsen ook mogelijkheden voor crosscountry door bossen en weilanden. Door het grote aantal maneges is de Lüneburger Heide een mekka voor ruitervakanties, zowel voor beginners als voor mensen met een eigen paard. Er zijn veel stallen met gastboxen. De mogelijkheden zijn bijzonder veelzijdig. Er zijn cursussen op alle niveaus. Als je geen eigen paard hebt, kun je er een huren. Er zijn trektochten van boerderij naar boerderij en het is ook mogelijk om samen met een gids het heidelandschap te paard te verkennen.

In Celle, de fraaie vakwerkstad in het zuiden van de Lüneburger Heide, spelen paarden een grote rol. De hengstenshows van het Niedersächsiche Landgestüt Celle (staatsstoeterij) en de jaarlijkse hengstenparade zijn evenementen van topniveau. Vanuit Celle starten 4 gemarkeerde tochten door het prachtige landschap van de Südheide.

Ostfriesland en de Waddeneilanden

Een rit langs het strand is voor veel ruiters het mooiste wat er is. De Noordzeekust van Nedersaksen biedt volop mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie met je eigen paard of een paard van een van de vele maneges. Geniet in volle draf van de uitgestrekte zandstranden, het duinlandschap en de weilanden, maar proef ook de sfeer van de gezellige kustplaatsen.

 

 

Bijvoorbeeld in het Wangerland liggen de nodige kilometers aan ruiterpaden. Het familiehotel Frieslandstern biedt een paardrijvakantie voor het hele gezin, direct aan zee. Er zijn niet veel plekken waar je met paard of pony over de zeebodem kunt wandelen. Markante bezienswaardigheden zoals vuurtorens en windmolens zijn ook te paard bereikbaar.

Op de Oost-Friese Waddeneilanden Norderney, Wangerooge, Langeoog, Borkum en Spiekeroog lenen de kilometerlange zandstranden zich goed voor een ritje te paard. Er worden groepsritten aangeboden, je kunt paardrijles nemen of een koetsrit maken. Voor degenen die hun eigen paard mee willen nemen, zijn er gastboxen te huur.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Vakantie op het platteland met je eigen paard

Paardenliefhebbers die tijdens de vakantie op hun eigen viervoeter willen rijden, kunnen terecht bij de boerderijen van ‘Bett & Box’. Deze bieden niet alleen een slaapplek voor jezelf, maar ook voor je paard. Deze paardenboerderijen hebben veelzijdige faciliteiten en bieden alles om een fijne vakantie in de natuur van Nedersaksen te garanderen. Vanaf veel boerderijen ben je zo op een ruiterpad.

Meer informatie: vakantieland-nedersaksen.nl/paardenvakantie-in-nedersaksen

 

 

 

 

 

Comments are closed.