De meeste Nederlanders emigreren naar deze landen

Elk jaar besluiten duizenden Nederlanders alles achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen in het buitenland. Maar welk land trekt de meeste Nederlanders? Dat is België. Duitsland volgt op de tweede plek.

Dit blijkt uit onderzoek van talenplatform Preply op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor velen is de verhuizing naar België of Duitsland waarschijnlijk een praktische keuze: dichtbij familie blijven en toch een nieuw leven in het buitenland. Op de derde plek staat Spanje. De populairste vertrekmaand? Dat is januari, gevolgd door augustus.

 

 

Nederlanders op de eilanden

Ondanks de Brexit blijft het Verenigd Koninkrijk ook een populaire bestemming voor Nederlanders. Het land is terug te vinden op de 4e plek op de ranglijst. Deze bestemming is, net als Australië, vooral populair onder jongeren. Het populaire vakantie-eiland Curaçao laat ook veel Nederlanders de stap naar het buitenland zetten. Logisch misschien, omdat Curaçao officieel gezien bij ons koninkrijk hoort. Zal dit als een minder grote stap voelen?

 

 

Van studeren tot pensioen

Welke leeftijdscategorie gaat het meest op avontuur? Dat zijn Nederlanders tussen de 25 en 40 jaar oud. Ook Nederlanders tussen de 15 en 25 jaar zijn niet bang voor een sprong in het diepe. Zij worden op de voet gevolgd door ervaren reizigers tussen de 40 en 65 jaar. Wat opvalt is dat 65‑plussers gemiddeld vaker vertrekken naar Zuid-Europese landen (met name Spanje en Frankrijk). Vermoedelijk doen ze dat om daar te genieten van hun pensioen. Wil je de hele ranglijst zien? Preply heeft het gehele onderzoek.

 

 

 

 

 

Comments are closed.