De Kids-Zomerweken op kasteel Hernen komen er weer aan

In de zomervakantie, van 23 juli t/m 18 augustus, zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen. Iedere dag dat het kasteel is opengesteld, is er iets extra’s te doen voor kinderen. Dit jaar staan de Kids-Zomerweken in het teken van: “Kasteelse spelen”. Kinderen kunnen samen middeleeuwse (bord)spelletjes doen, meedoen aan het grote ganzenbord en pijl en boog schieten op kasteel Hernen deze zomer.

Leer alles over Draken

Naast de rondgang met de lantaarn is er iedere dag dat het kasteel geopend is een extra activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat voor spelletjes er in de middeleeuwen werden gespeeld op het kasteel. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten. Wegens groot succes in de meivakantie komt professor Leonardus dell Drach in de zomervakantie terug op kasteel Hernen met de cursus ‘Drakologie’. Er zijn leuke proefjes om te doen, kinderen leren een heus drakenschrift en er wordt gezocht naar de huisdraak van kasteel Hernen! Kinderen gaan op zoek naar sporen van de draak, zoals pootafdrukken, drakeneieren en heuse drakenmest. In de cursus leren de kinderen welke draken er allemaal zijn en wat ze eten. Aan het eind van de cursus ontvangen de kinderen een heus certificaat.

Drakologiecursus

Datum: dinsdag 23 juli en dinsdag 6 augustus 2024. Tijd: 10.00 uur en 11.30 uur met aansluitend rondgang door het kasteel. Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00. N.B. Kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen.

Op stap met de boswachter

Tijdens de zomerse donderdagen nodigt Kasteel Hernen kinderen uit om samen met hun (groot)ouders en de boswachter de omgeving buiten het kasteel te verkennen. Gedurende deze tocht deelt de boswachter interessante weetjes over de natuur en stimuleert de kinderen om actief deel te nemen door middel van leuke quizzen en taken. De boswandeling gaat langs het kasteel en door het bos, waarbij de wandelaars van alles gaan zien, horen en vinden. Zo ontdekken de kinderen van alles. Aansluitend kunnen de wandelaars kasteel Hernen op eigen gelegenheid bezichtigen met de pratende lantaarn en de geheimzinnige beleving meemaken over de ingestorte toren op zolder.

Boswandelingen

Datum: donderdagen 25 juli, 1,8 en 15 augustus 2024. Tijd: 14.00 uur met aansluitend kasteelbezoek op eigen gelegenheid. Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en Museumkaarthouders € 3,00. N.B. Kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen.

 

 

Theater in de tuin: Vulkaankind

Hanna’floor van ‘De Rode Maan Muzikaal Verteltheater’ schrijft haar verhalen zelf en componeert haar eigen muziek. Ze heeft hier jarenlange ervaring mee. Haar voorstellingen zijn steeds weer verrassend en vernieuwend. Een groot plezier om naar te kijken en luisteren. Een meisje woont in een vulkaan, samen met haar vader. Soms barst ze zomaar uit van woede, net als een vulkaan. Daarom zijn sommige dieren best bang voor haar. Dan ontmoet ze een vriend die haar leert op een andere manier met haar boosheid om te gaan. Langzaam ontdekken de dieren dat het Vulkaankind een bijzonder meisje is.

Theater in de tuin

Datum: dinsdag 13 en woensdag 14 augustus 2024. Tijd: 10.30 uur met aansluitend rondgang door het kasteel. Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en Museumkaarthouders € 3,00. N.B. Kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen!

Als klap op de vuurpijl is er op de zondagen 28 juli, 4, 11 en 18 augustus een heuse ambachtenmiddag.

Kidszomerweken met Kasteelse Spelen

Datum: 23 juli t/m 18 augustus 2024. Tijd: 13.00 – 17.00 uur, laatste toegang 16.00 uur. Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis

Reserveren: Noodzakelijk via www.glk.nl/hernen. Alles onder voorbehoud van wijzigingen. Op de website is het actuele programma te vinden.

 

 

Wist je dat Kasteel Cannenburch samen met Kasteel Doorwerth en Kasteel Hernen ook in 2024 Kidsproof zijn? Kinderen betalen een lager entreetarief. En Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen op vertoon van hun pas.

Bekijk de locatie van Kasteel Hernen

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Hernen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.