Dit zijn de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de vernieuwde showroom van Yala Luxury Lodges is de lijst van 10 meest innovatieve vakantieparken bekend gemaakt. Afgelopen maanden heeft een deskundige vakjury een bezoek gebracht aan de longlist van 39 parken.

Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen. En dit zijn de 10 meest innovatieve vakantieparken in de Benelux:

  • Cuber Suites Veluwe – de opkomst van unieke concepten
  • De Weelderik – ieder huis met privé zwembad
  • Familie Resort Molenwaard – Dutch Disney
  • Hof van Saksen – ambitie het beste vakantiepark in Europa te zijn
  • Vakantiepark, Glamping, dagje uit bij Mölke – Slow Living a/d Regge
  • Pairi Daiza Resort – onbekend maakt onbemind
  • Pean Buiten – Van zeilschool naar veelzijdig vakantieresort
  • Terhills Resort Center Parcs – wel mooi hoor
  • Vakantiepark De Krim Texel – eiland beleving met duinlandschap
  • Vakantiepark Landal PUUR Exloo – met recht PUUR

Appels en peren vergelijken

“Het was voor de vakjury nog een bijzonder lastige taak om de zeer grote diversiteit aan vakantieparken en campings te beoordelen.” liet Walter Jonker (Pretwerk.nl), voorzitter van de jury weten. “Het ging om niet zozeer om het beste park, maar om de innovatie die een recreatiebedrijf heeft doorgevoerd op product- of conceptniveau. Om die reden hebben we een ondersteunende scorelijst gemaakt waarop we de innovaties op verschillende aspecten konden beoordelen. De hoofdcategorieën van deze scorelijst: Is het vernieuwend (telt dubbel), business concept, MVO aspecten, beleving van de consument en de kwaliteit / uitvoering.”

Doordat de parken werden bezocht en de eigenaren geïnterviewd kreeg de jury een goed beeld van de feitelijke situatie, maar ook uitleg over de zaken die achter de schermen zijn georganiseerd.

Vervolg van de verkiezing

De 10 parken die vandaag werden geselecteerd krijgen nog een nadere beoordeling door de vakjury. Op 8 oktober wordt, tijdens het even Vakantiepark van de Toekomst, in het Bio Vakantieoord, de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Primeur: Kennisplatform Vakantiehuis van de Toekomst

Er gebeurde nog veel meer naast de bekendmaking de top Tien meest innovatieve vakantieparken in de Benelux. De showroom van Yala Luxury Canvas Lodges was daarvoor het uitgelezen decor.

 

 

Frans Wientjes, directeur van BIO Vakantieoord nam de aanwezigen mee naar zijn droom van een vakantiepark waar je “onbeperkt jezelf kunt zijn”. Integratie van gasten met een beperking is nog steeds niet vanzelfsprekend.

 

 

Mark van Westerlaak, directeur Factor Architecten ging in gesprek met het publiek over de trends in het ontwikkelen van vakantiewoningen; is de traditionele bouw nog wel houdbaar gezien alle perikelen rondom duurzaamheid, netcongestie en personeelsgebrek op de bouwplaats? Wat te denken over de opmars van de ‘glamping’ accommodaties. Mark kondigde de start aan van een nieuw kennisplatform; ‘Vakantiehuis van de Toekomst’.

In het verlengde van dit Vakantiehuis van de Toekomst, nemen Pleisureworld en Parkvakanties het initiatief voor een groot Consumentenonderzoek die de trends en wensen van de vakantieganger in kaart brengt. De verwachting is dat enkele duizenden ‘consumenten’ hun ervaringen zullen delen. Onder de deelnemers aan dit onderzoek worden drie volledig verzorgde vakanties aangeboden bij de ‘Winnaar van het meest innovatieve vakantiepark in de Benelux”.

 

 

 

 

 

Comments are closed.