Nederlanders geven meer geld uit aan de zomervakantie

Nederlanders zijn van plan om meer geld uit te geven aan hun vakantie. Dat blijkt uit onderzoek door dé VakantieDiscounter. Zij signaleren een behoorlijke verschuiving ten opzichte van vorig jaar. Verder komt naar voren dat 75% van de Nederlanders concrete plannen heeft met het vakantiegeld. Traditioneel wordt eind mei bij velen deze jaarlijkse toeslag gestort.

Hoewel het algemene patroon van uitgaven stabiel blijft, valt vooral de toename in het aantal mensen dat bereid is om tussen € 1.500,- en € 2.000,- uit te geven aan hun vakantie op.

Kosten van de reis + de kosten op de plek van bestemming per persoon

Wat geef jij uit aan een vakantie?

Meer geld naar de zomervakantie. Meer mensen geven een hoger bedrag uit aan hun vakantie, ondanks dat 41% aangeeft dat het leven zoveel duurder is geworden. “We zien dit niet alleen terug in de resultaten van de enquête, maar ook in onze boekingen. Gemiddeld wordt er – als we het vergelijken met 2023 – 9% meer uitgegeven aan een 8-daagse vliegvakantie in de zomervakantie”, aldus Vlaanderen.

 

 

Weer speelt grote rol

Van de ondervraagden die nog geen vakantie hebben geboekt, maar die wachten tot het vakantiegeld is gestort, zegt 94% dat ze de keuze voor de bestemming laten afhangen van het plaatselijke weer.

 

 

Van de reizigers die nog niet weten wat ze met hun vakantiegeld gaan doen, geeft 53% aan het weer af te wachten. “Vorig jaar was een raar jaar; we hadden veel regen in Nederland en verspreid over Europa waren er meerdere hittegolven. Bij slecht weer in Nederland gaan ze graag naar het buitenland, of ze willen last minute boeken om de kans op hittegolven te vermijden.” Nederlanders zoeken graag de zon op. 78% geeft aan binnen Europa op vakantie te gaan, 20% gaat voor een bestemming buiten Europa en 2% blijft in eigen land.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.