Bekijk de Kunst aan het Klompenpad ook in 2024

Landgoed de Lieskamp in Wageningen zal op 8 en 8 juni 2024 wederom het prachtige ‘Kunst aan het Klompenpad’ evenement organiseren, waar natuur en kunst samenkomen. Na het succes van voorgaande jaren, belooft het vierde jaar op rij wederom een betoverend weekend te worden!

Visuele ervaring

Wandelaars en fietsers kunnen zich tijdens het weekend onderdompelen in een visuele ervaring, omringd door kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, brons, poëzie en meer. Diverse regionale kunstenaars zullen hun creaties tentoonstellen, harmonieus verbonden met de natuur van Landgoed de Lieskamp. Kunstenaars zullen persoonlijk aanwezig zijn om toelichting te geven op hun werken, praatjes te maken en zelfs ter plekke aan nieuwe kunstwerken te werken.

 

 

Op Landgoed De Lieskamp zal Rotary Club Wageningen Bergpoort zorgen voor koffie, thee en lekkers. De opbrengsten zullen ten goede komen aan het Droomreisje naar de Efteling voor Wageningse kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn met hen naar een vakantielocatie te gaan.

 

 

‘Kunst aan het Klompenpad’ staat gepland op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni 2024. In geval van ongunstig weer wordt het evenement verschoven, wat op de website zal worden aangekondigd. Het initiatief wordt ondersteund door zelfstandige kunstenaars, Landgoed De Lieskamp en Cultuurteam BBLTHK.

In 2024 zullen diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar zijn, met startpunten in Rhenen, Bennekom en Wageningen. Het Harsloër Klompenpad op Landgoed De Lieskamp leidt langs kunstwerken van verschillende kunstenaars, te midden van prachtige groene natuur. Ter plaatse is geen parkeergelegenheid, dus bezoekers worden aangemoedigd om te voet of per fiets te komen.

Het initiatief begon als een manier om kunst toegankelijk te maken voor het publiek, vooral in tijden van stilstand in de kunst- en cultuursector tijdens de coronapandemie. Met meer dan 1.000 wandelaars in 2021 groeide ‘Kunst aan het Klompenpad’ uit tot een succes, met positieve waarderingen van deelnemende kunstenaars en enthousiaste wandelaars & fietsers. De edities van 2022 en 2023 waren eveneens goed bezocht, waardoor het een gewaardeerde traditie werd.
Meer informatie over het evenement is te vinden op de officiële website. De website wordt regelmatig bijgewerkt met informatie over deelnemende kunstenaars en de wandel-/fietsroutes. Houd de site in de gaten voor eventuele wijzigingen in de planning.

 

 

 

 

 

Comments are closed.