Wild Summer of Art bij Brutus in Rotterdam

De zomer is een tijd van ontspannen en ontdekken. Tijdens Wild Summer of Art kun je bij Brutus heerlijk eten, lekker dansen en je compleet verliezen in het werk van vijftig Rotterdamse kunstenaars. Wil je weten waar de Rotterdamse kunst nu staat en morgen heen gaat, dan weet je dus waar je heen moet.

Internationale curator

Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe editie van Wild Summer of Art met werk van aanstormend talent, mid-career kunstenaars en gevestigde namen. Anders dan in 2022 is de selectie beperkt tot vijftig kunstenaars waardoor er scherper gekozen is. Dit is gedaan door Amira Gad, voormalig curator van de Serpentine Gallery in Londen, in samenwerking met Sophie de Vos, mede-oprichter van The New Current, het Rotterdamse platform voor jong kunsttalent. De kunstenaars zijn aangedragen door een selecte groep scouts, die goed thuis zijn in de Rotterdamse art scene.

Amira Gad: “Met de selectie van werken voor deze editie van Wild Summer of Art benadrukken we Rotterdam als een feniks, altijd in staat om uit zijn as te herrijzen, zichzelf opnieuw op te bouwen, voortdurend te veranderen en te evolueren. Wild Summer of Art toont de veerkracht van de Rotterdamse kunstscene.”

 

 

Wild Summer of Art bestrijkt het volledige tentoonstellingsoppervlak van Brutus in Rotterdam, te weten 6.000 m2. Het voormalige industriële complex bestaat uit een serie rauwe ruimtes, van torenhoge hallen tot grot-achtige ruïnes. Hier komen de zintuigen op scherp te staan, gereed voor een verkenning van de Rotterdamse kunstscene. Slaat de vonk over tussen kunstwerk en kijker dan kan de liefde meteen beklonken worden met een aankoop. Het aankoopbedrag gaat volledig naar de kunstenaar.

Brutus Take-Over

Brutus wil ook andere Rotterdamse makers en creatieven een plek geven, zeker in een tijd waarin belangrijke podia om de haverklap sluiten en de ruimtes voor kunst onder druk staan. Daarom stelt Brutus deze zomer een van zijn ruimtes beschikbaar voor experiment: een podium voor opkomende Rotterdamse makers en creatieven. Eind mei treedt Brutus naar buiten met een Open Call. De curatoren selecteren de projecten in samenwerking met het Brutus team. Elke week krijgt een individu of collectief de sleutel van Het Bureel, de entreeruimte van Brutus, waar zij kunnen doen wat ze willen: behang de ruimte met tekeningen, open je eigen pop-up shop of test je nieuwe theaterstuk.

 

 

Wild Summer of Art opent op vrijdag 12 juli 2024 met een groot feest. Iedereen is welkom. Op 25 augustus 2024 vindt de sluiting plaats met de uitreiking van de Brutus Prijs. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag.

Dit is Brutus

Brutus, opgericht in 2008 door kunstenaar Joep van Lieshout, is een kunstinstelling gevestigd in het M4H havengebied in Rotterdam-West. Het is geen museum maar een Artist Driven Playground waar makers vrij baan krijgen om te experimenteren binnen alle mogelijke disciplines: van sculptuur tot performance, van schilderij tot video-installatie. Het resulterende werk reflecteert de veranderende tijdgeest, is soms confronterend of overweldigend en heeft altijd als doel te prikkelen, irriteren of inspireren. Naast 6.000 m2 tentoonstellingsruimte en een beeldentuin biedt Brutus een residentie en de Brutus prijs. Brutus bestaat uit 2 stichtingen: Brutus Space en Brutus Base. Brutus Base presenteert alle projecten en activiteiten gerelateerd aan het werk van Atelier Van Lieshout. Brutus Space doet alle projecten en activiteiten gerelateerd aan andere kunstenaars.

 

 

 

 

 

Comments are closed.