Wandel in de sporen van Arnout Hauben via de gloednieuwe VRT PodWalks app

VRT en Toerisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe app die een unieke en verhalende manier van wandelen in Vlaanderen introduceert: VRT PodWalks. Arnout Hauben – bekend van zijn televisieprogramma ‘Dwars door de Lage Landen’ – neemt de wandelaars mee voor podwalks rond 5 bijzondere erfgoedplekken verspreid in Vlaanderen.

Unieke geschiedenis

Vlaanderen heeft een unieke geschiedenis en bezit een schat aan erfgoed. VRT PodWalks neemt wandelaars op een reis door de tijd om deze bijzondere erfgoedparels te ontdekken. Anders dan een gewone podcast werkt podwalks met gps-gestuurde audio, een innovatieve technologie die wandelaars naast verhalen over de omgeving ook de exacte route aangeeft. Net als bij het programma ’Dwars door de Lage Landen’ vertelt Arnout historische verhalen en ludieke anekdotes op een toegankelijke manier, zonder dat je ook nog eens je GPS in de gaten moet houden. De app voert je door natuurparken en langs prachtige erfgoedsites en verborgen pareltjes. Arnout wijst de weg, zodat wandelaars de omgeving en het verhaal volledig in zich kunnen opnemen.

 

 

De eerste 5 podwalks situeren zich rond de erfgoedsites van Toerisme Vlaanderen: het kasteeldomein van Poeke in Aalter, het kasteeldomein van Leut in Maasmechelen, de Sint-Godelieve abdij in Brugge, de Graventoren en Getijdenmolen in Rupelmonde, en het Rubenskasteel in Zemst. Bij Toerisme Vlaanderen maken de podwalks deel uit van een groter plan rond de herbestemming en herwaardering van elk van deze plekken. De VRT PodWalks app is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.