5 bijzondere tochten in La Plagne

Ontdek tijdens de zomermaanden het berglandschap van La Plagne met deze vijf bijzondere avonturen die je de regio op een andere manier laten beleven.

Paardrijden onder de heldere sterrenhemel

Op de rug van jouw ros rijd je de zonsondergang tegemoet tijdens deze tocht door de vallei van Champagny-le-Haut, gelegen aan de rand van Nationaal Park Vanoise. In het mooie avondlicht van een lange zomeravond, kijk je uit op bergtoppen als de Grande Motte en de Grande Casse. Zodra de avond valt, ontwikkel je een sterke band met je paard, want waar wij mensen slecht zien in het donker, doen paarden dat wel. Het volledig kunnen vertrouwen in het paard maakt de ervaring extra bijzonder. De excursie begint om 20:00 met vertrek in de schemer, onderweg wordt er gestopt voor een drankje vergezeld door lokale hapjes. Rond 23:30 ben je weer terug bij de ranch.

Huttentochten met ezeltjes

Maak een uitdagende meerdaagse wandeling met als reisgezelschap een ezel. Dat kun je met het hele gezin doen, maar ook als soloreiziger. Samen met het dier wandel je dan zwijgend door de uitgestrekte natuur. Naarmate de kilometers verstrijken kom je – omringd door stilte – helemaal tot jezelf. De ezels taak is om je bagage te dragen, maar zijn aanwezigheid zorgt ook voor spontane ontmoetingen met wandelaars die verrast opkijken als ze een ezel en wandelaar samen zien. Je wandelt van berghut naar berghut waar je overnacht op basis van halfpension. Dat kan tijdens tweedaagse tocht, maar ook langer. Liever zonder overnachting? Het is ook mogelijk om een (halve) dag met ezel te wandelen.

 

Lees ook dit artikel: Leuke tips om lekker te kamperen

 

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Panoramisch uitzicht

Bij een verblijf in de nieuwe accommodatie Panoramik word je elke dag wakker met een spectaculair uitzicht op de bergen. Een aanblik waar niemand genoeg van kan krijgen. Het vakantiehuis, dat ruimte biedt voor zes personen, ligt op 10 minuten rijden van het dorp Champagny-en-Vanoise, over een kleine, onverharde weg. Vanaf het ruime terras, zou je de hele dag wel ontspannen naar de bergen kunnen turen, maar nog leuker is het om de benen te strekken en er vanaf het huisje op uit te gaan. Zo is er een makkelijke wandelroute door het bos van Miollet, waar je al wandelend omringd wordt door de groene omgeving en de bergen.

Downhill bike ’n raft

Zin in een flinke adrenaline rush? Maak dan deze duizelingwekkende afdaling langs haarspeldbochten, kleine dorpjes en dwars door het bos. Je start met een downhill fietstocht en sjeest met een speciale mountainbike met extra demping naar beneden. De route heeft een afdaling van in totaal 1500 meter. Na een lunchpauze met huisgemaakte gerechten bij Rive Gauche restaurant begint het feest pas echt. Van de downhill mountainbike stap je over in een raft waarmee je de wilde rivier de Isère afgaat. Vergeet dus je zwemkleding niet!

 

 

Hiken vanuit de vernieuwde natuurcamping

Kampeer onder eeuwenoude lariksbomen of direct aan de oever van rivier de Doron, met uitzicht op de bergtoppen van de Vanoise. De vernieuwde camping heeft 3 hectare natuur in de vallei van Champagny-le-Haut. De staanplaatsen, voor tenten of campers, zijn elk ongeveer 100 m² groot. Vanaf de camping sta je midden in de natuur en het is dan ook een ideaal vertrekpunt voor wandelingen. Er zijn meerdere bewegwijzerde routes die langs de camping lopen, waarbij je wandelt in de alpenweiden waar de Beaufort kaas wordt gemaakt, en door het Vanoise Nationaal Park waar je steenbokken en gemzen kunt spotten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.