Start je zomer in de fijnste hotels van Zuid Tirol

111 jaar geleden, in het verre jaar 1913, kocht Martin Demetz Senior ‘Gasthof zum Engel’ waarmee de passie startte voor gastvrijheid die de familie Demetz tot op de dag van vandaag al 4 generaties lang verbindt. Talloze gasten van over de hele wereld hebben sindsdien de Dolomieten en Hotel Angelo Engel bezocht en kwamen vaak graag weer terug.

Van herberg naar 4****-hotel

In de loop der jaren is het hotel uitgegroeid van een eenvoudige herberg tot een modern 4* hotel wat het nu is met comfortabele kamers, een grote SPA met een door het hele jaar door verwarmd binnen- en buitenzwembad, saunaruimte, uitgebreide wellnessbehandelingen en een breed scala aan activiteiten zoals mooie bergwandelingen o.l.v professionele berggidsen en MTB-tochten.

 

 

Ieder hotel zijn eigen berggids

Ontdek tijdens de (begeleide) wandelingen blauw glanzende smeltwater meren, zoals het mysterieuze meer “Lech de Ciampedel” in het Langental. Of ga de mystieke paden op zoals de Poststeig waarvan het met mos bedekte boslandschap betovert is met prachtig licht en kleuren. Dagelijks laten de vaste Berggidsen van de hotels van Nils Demetz gedurende deze voorjaar, zomer en najaarsmaanden, de hotelgasten kennismaken met de geheimen van de Dolomieten. Altijd in combinatie met proeverijen van de verfijnste lokale culinaire specialiteiten versnaperingen onderweg. Op 17 mei 2024 opent Hotel Angelo Engel haar deuren weer voor een heerlijk zomer- en najaarsseizoen. En ook nu zal de jarenlange vaste en populaire ‘Hotel Angelo Engel wandelgids Georg’ weer aanwezig zijn om met de gasten (uiteraard geheel vrijblijvend en voor degenen die wil), de prachtige omgeving van de Dolomieten ontdekken.

 

 

Idem voor Hotel Villa Kastelruth; daar is vaste berggids Viktor al jarenlang degene die de gasten onder professionele begeleiding door de omgeving begeleidt. Uiteraard wordt rekening gehouden met de verschillende wandel- en energie niveaus van de gasten die dit willen. Nieuw: Hotel Stetteneck introduceert deze zomer ook een eigen wandelgids: Werner. Zodra de deuren van het hotel deze maand geopend zijn, zal ook hij dagelijks in de Dolomieten te vinden zijn met de gasten. Op zoek naar de mooiste uitzichten, en de lekkerste espresso en lunches in de omgeving.

De leukste hotspots in Italië in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

Het geheim van Ortisei en Val Gardena (Dolomieten)

Het stadje Ortisei is een pareltje dat, omgeven door de Dolomieten, UNESCO World Heritage Site, in het hart van Val Gardena ligt. Het is een écht stadje en geen willekeurige verzameling van hotels en vakantiehoreca. Je kunt je als bezoeker in Ortisei zorgeloos overgeven aan het aangename levensritme van Zuid-Tirol.

Ortisei is ook de thuishaven van het supercomfortabele en gastvrije Hotel Angelo Engel. Dat in 1547 als herberg is begonnen en tot een fenomeen uitgroeide. Anno 2024 is Hotel Angelo Engel een modern en toch authentiek 4-sterren hotel dat haar gasten met een ‘personal royal treat’ in de watten legt.

Het is inmiddels ruim 110 jaar in handen van de familie Demetz en Nils Demetz is de vierde generatie eigenaar. Nils, die een carrière als advocaat opgaf om in de voetsporen van zijn ouders te treden, legt uit wat het ‘geheim’ van Ortisei en Val Gardena is.

“Ik ben er zelf een goed voorbeeld van. Het geheim en de grote kracht van ons hotel, Ortisei en Val Gardena is ‘familie’. Alle bedrijven in deze regio zijn in handen van allemaal verschillende families. Er is geen grote keten die hier het beeld bepaalt. Elk restaurant, elke skilift, elke berghut, et cetera, is het eigendom van een familie. En al die families drukken met veel liefde, passie en vakmanschap hun stempel op hun eigen bedrijf. Waardoor je hier geen eenheidsworst tegenkomt. Alles lééft en sprankelt op een unieke manier.”

Nog meer sportieve redenen op de MTB, racefiets of e-bike

Of het nu gaat om mountainbike, racefiets of e-bike, steeds meer fietsers waarderen het gevarieerde berglandschap van Val Gardena die je door prachtige valleien en over de Dolomieten passen leidt. In het voorjaar vinden in Val Gardena tal van evenementen voor motorrijders plaats, variërend van begeleide MTB-tochten tot races met een sterrencast.

Bijzonder populair zijn de Sellaronda Bike Day op 8 juni en 9 juli in 2024, toegankelijk voor iedereen zonder registratie, en de HERO Dolomites, een van de zwaarste mountainbikeraces voor amateurs en professionals.

Bij Hotel Angelo Engel zijn gratis moderne MTB’s te leen en kan je deelnemen aan begeleide MTB-tochten met gecertificeerde gidsen van de mountainbikeschool in Ortisei. Ook hier zijn verschillende ‘thema rides’ mogelijk. Bijvoorbeeld in combinatie met een wijnproeverij.

Hotel am Stetteneck

Hotel am Stetteneck is het nieuwste hotel van hotelfamilie Demetz in Ortisei. Het is een historische herenhuis in de voetgangerszone van Ortisei! Het Classic Hotel am Stetteneck in Ortisei in de Val Gardena vallei is het perfecte hotel van waaruit u de onvergelijkbare schoonheid van de UNESCO Dolomieten kunt ontdekken. Dit historische gebouw met zijn prachtige gevel werd opgericht in 1913 en is onlangs gerenoveerd. Het ligt in het voetgangersgebied van Ortisei, op slechts een paar minuten lopen van de kabelbanen die leiden naar Alpe di Siusi, Seceda (Sellaronda) en Resciesa.

Het hotel beschikt over een helder, zonovergoten zwembad met grote boogramen. Naast het verwarmde zwembad met jacuzzi en nekdouche, staan een ontspanningsruimte, een sauna, een kruidenstoombad en een infraroodcabine op u te wachten. De 25 kamers zijn allemaal individueel en smaakvol gerenoveerd in een authentieke Tiroolse stijl en bieden alle comfort die u verwacht te vinden in het hart van de Dolomieten.

Hotel Villa Kastelruth

Hotel Villa Kastelruth is gevestigd in een oude villa (1903), gelegen in het hart van het plaatsje Kastelruthaan, de voet van de Seiser Alm. Het hotel, dat vroeger een kuurhotel was, heeft onder andere een all seasons zwembad, twee panorama sauna’s, een sfeervolle diner room en verschillende soorten balkonkamers met een weids uitzicht op de Dolomieten. Hotel Villa Kastelruth is een ideale uitvalsbasis voor de liefhebbers van wandelen, hiken, fietsen, bergbeklimmen en langlaufen. Vlakbij ligt 18 holes golfbaan St. Vigil-Seis. De baan is geopend van maart tot november en behoort tot de mooiste golfbanen van Europa.

Pal voor de deur van het hotel kun je de bus nemen – bijvoorbeeld naar Seis en de beroemde Seiser Alm. Dit is de grootste bergweide van Europa en maakt samen met de berg Schlern deel uit van het natuurpark Schlern-Rosengarten. Hier zie je het beste wat de Dolomieten te bieden hebben. En niet alleen het bijzondere gebergte en de natuur. Ook qua tradities en (culinaire) gebruiken is dit in alle opzichten echt een ander stukje Italië.

Bed & Breakfast Villa Angelino

Op een perfect en rustig gelegen locatie midden in het centrum van Ortisei en Val Gardena vind je de drie sterren ‘Garni’ Bed & Breakfast Villa Angelino. De helft van de kamers in Villa Angelino is in 2014 gerenoveerd. De overige kamers zijn nog in de jaren authentieke jaren 70 en jaren 80 stijl. Uiteraard in perfecte staat. De mix van stijlen geeft Villa Angelino een geheel eigen uitstraling en is rustig gelegen omringd met een prachtige tuin. Bij B&B Villa Angelino mag je gebruik maken van het openbare zwembad in het dorp (600 meter verderop), waar ook sauna’s en jacuzzi’s zijn.

Hotel Cavallino D’Oro Bed&Breakfast

Dit hotel bevindt zich in een voetgangersgebied in Castelrotto, dicht bij de pistes van Val Gardena en Alpe di Siusi in het skigebied Dolomiti Superski. De gratis openbare skibus stopt direct voor de accommodatie.De kamers van Hotel Cavallino D’Oro Bed&Breakfast beschikken over verwarming, een eigen badkamer en satelliet-tv. Sommige kamers bieden een panoramisch uitzicht op de Dolomieten.Het wellnesscentrum van het hotel bevindt zich in de gerestaureerde 700 jaar oude kelder. Het hotel beschikt over een sauna, een solarium en een stoombad. Elke ochtend wordt er een uitgebreid continentaal ontbijt met streekproducten geserveerd. De stad Bolzano ligt op slechts 30 km afstand van de accommodatie. Het hotel kan een shuttleservice van/naar de luchthaven en het treinstation van de stad regelen. In de buurt van de accommodatie bevinden zich winkels, bars en supermarkten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.