Bonaire staat tot eind juni bol van de culinaire evenementen

Foodies en culinaire liefhebbers opgelet! Bonaire maakt haar naam als Culinaire Hoofdstad weer eens waar met maar liefst twee culinaire evenementen die in mei van start gaan. Op zaterdag 25 mei organiseert Tourism Corporation Bonaire de eerste editie van Taste of Bonaire van dit jaar, en op donderdag 23 mei gaat het 15-daagse culinaire evenement Bonaire Culinair Spring Edition van start. Kortom, reden genoeg om deze maand te genieten van het beste aanbod van top restaurants en gastronomische ervaringen op Bonaire.

Groter en specialer dan ooit tevoren

De voorjaarseditie van Bonaire Culinair beschikt over de grootste line-up aan restaurants tot nu toe, met een recordaantal van 23 deelnemers die graag hun gastronomische hoogstandjes willen presenteren. Wat deze editie nog specialer maakt, zijn de verschillende nieuwe culinaire hotspots in ons assortiment te mogen verwelkomen, die nog meer smaak aan de mix toevoegen. Van gezellige dinerplekken tot charmante lunchrestaurants en zelfs unieke zeiltochten, een bakkerij en een distilleerderij: er is voor ieder wat wils om te ontdekken. Bonaire Culinair is te ervaren tot en met 6 juni.

Pareltje

Eén van de pareltjes tussen deze culinaire hotspots is Restaurant Wanapa. Normaal gesproken wordt op de veranda van dit landhuis een 4 of 5 gangen verrassingsmenu aan, maar voor Bonaire Culinair is exclusief een 3-gangenmenu te verkrijgen, onder het genot van een prachtige zonsondergang. Het restaurant is klein en biedt plaats aan ongeveer 24 gasten, dus wees er vroeg bij.

 

 

Een nieuwe ontdekking

Een nieuwe toevoeging aan de line-up van deelnemers is delicatessenzaak Ons Broodje, gelegen in Bonaire’s hoofdstad Kralendijk. Ze zijn geopend in februari en bieden klassieke (Nederlandse) broodjes met vers gesneden kazen en vleeswaren, soepen, ontbijt en barista-koffie. Eigenaren Michiel van Heusden en Floyd van Hees zijn verheugd om voor het eerst met ‘Ons Broodje’ mee te doen aan Bonaire Culinair: “We hopen dat iedereen onze nieuwe delicatessen komt proeven met onze speciale aanbieding, een klassieke combinatie van menu-items, bekend als ‘Het 12-Uurtje’“.

Meer info

Voor meer informatie en de lijst met alle deelnemende restaurants, zie: www.bonaire-culinair.com. Voor de laatste updates: Facebook – ‘BonaireCulinairEvent’ en Instagram @bonaireculinair. Zorg voor tijdige reservering vooraf, aangezien de beschikbaarheid beperkt is.

 

 

Taste of Bonaire

Op zaterdag 25 mei vindt in het Wilhelmina Park de eerste editie van Taste of Bonaire van dit jaar plaats tussen 18:00 en 22:00 uur ‘s avonds. Dit culinaire evenement met tal van proeverijen, live muziek en kraampjes met lokale en internationale gerechten en tal van handgemaakte producten geeft in één avond een goede indruk van de authentieke en culinaire ervaringen die op het eiland te vinden zijn. Organisatie van dit evenement is in handen van de Tourism Corporation Bonaire; optredens worden verzorgd door de lokale bands Foyan Boys en Formashon Musical Krioyo en door DJ Kiart. Toegang tot het evenement is gratis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.