Isle of MTV Malta keert terug op 16 juli 2024 op Malta

Isle of MTV Malta keert terug naar het Il Fosos-plein op Malta op 16 juli 2024! Met de award-winning artiest RAYE, wereldberoemde dj en producer dj Snake als headliners. Isle of MTV Malta is het grootste gratis openluchtfestival van Europa en wordt gehouden in samenwerking met de Malta Tourism Authority.

Al voor de 16e keer brengt Isle of MTV Malta tienduizenden muziekfans naar het Il Fosos plein om te genieten van optredens van wereldsterren! Eerder stonden Lady Gaga, David Guetta, One Republic en Snoop Dogg al op het podium. “Malta wordt tijdens Isle of MTV Malta getransformeerd tot een bruisend podium waar muziek, energie en diversiteit samenkomen. Tijdens dit geweldige evenement kunnen muziekliefhebbers de rijke historie, adembenemende landschappen, magnetische charme en de gastvrijheid van het eiland ontdekken,” zegt Dr. Gavin Gulia, voorzitter van de Malta Tourism Authority.

“Isle of MTV Malta staat symbool om Malta’s dynamische aantrekkingskracht aan de wereld te tonen. Met wederom een indrukwekkende line-up versterkt dit iconische evenement niet alleen de reputatie van Malta als een topbestemming voor muziek, maar stimuleert het ook de economische groei en bevordert het betekenisvolle verbindingen met bezoekers van over de hele wereld. Door Isle of MTV Malta komt Malta’s toewijding aan innovatie, diversiteit en uitmuntendheid op het gebied van cultureel toerisme tot uiting,” zei Clayton Bartolo, Minister van Toerisme en Openbare Netheid van Malta.

 

 

Supersterren RAYE en DJ Snake

“Met het ongelooflijke talent van DJ Snake en RAYE en de onvoorwaardelijke steun van onze partners bij Malta Tourism Authority kunnen bezoekers een fantastische Isle of MTV Malta show verwachten,” zegt Bruce Gillmer Bruce Gillmer, President of Music, MusicTalent, Programming & Events, Paramount and Chief Content Officer, Music, Paramount+.

Met meer dan 3,5 miljard streams op haar naam en zes recordbrekende overwinningen bij de BRIT Awards van dit jaar is de dubbel-platina zangeres en songwriter RAYE een opkomende wereldster! RAYE scoorde eerder al hits als songwriter voor supersterren als Beyoncé, John Legend, Ellie Goulding, Khalid, David Guetta, Diplo. Maar met haar persoonlijke debuutalbum ‘My 21st Century Blues’ en de single ‘Escapism’ bestormd ze zelf nu ook de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Noorwegen, Ierland, Duitsland en Nederland. Ondertussen blijft ze de internationale Spotify-lijsten domineren met meer dan 30 miljoen luisteraars per maand.

 

 

Ook DJ Snake heeft meerdere platina records op zijn naam staan. De Franse dj en producer is al jaren een van ‘s werelds meest gevraagd DJ’s en producers. Hij is verantwoordelijk voor wereldwijde club anthems als “Turn Down For What” (feat. Lil John), “Lean On” (feat. MØ) met Major Lazer en “Let Me Love You” met Justin Bieber en de hit “Taki Taki” die hij samen produceerde met Selena Gomez, Cardi B en Ozuna. Met zijn 89 miljoen fans en een zomer vol shows waaronder Coachella is hij niet weg te denken uit de clubscene. En binnenkort staat hij ook op het Il Fosos Square van Malta.

Uitgezonden in 150 landen

Het evenement wordt internationaal uitgezonden op MTV op zaterdag 14 september 2024 in meer dan 150 landen en wordt live gestreamd op Pluto TV. Later zal de show op aanvraag beschikbaar zijn op Paramount+.

MTV Malta Music Week

Het festival is de start van Isle of MTV Malta Music Week: een reeks clubavonden en feesten op de vetste locaties op het eiland met verschillende artiesten waaronder Benni Benassi, Icona Pop en meer. MTV Malta Music Week duurt van 16 t/m 21 juli.

Tickets en line-up

Meer informatie over de line-up en tickets volgt binnenkort! Volg @IsleofMTV op Facebook, Instagram, Twitter en TikTok om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het evenement.

 

 

 

 

 

Comments are closed.