Ras Al Khaimah introduceert elektrische luchttaxidiensten tegen 2027

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) gaat samen met Ras Al Khaimah Transport Authority (RAKTA) en Skysports tegen 2027 duurzaam luchtvervoer introduceren. Dankzij de wereldklasse luchtmobiliteitsinfrastructuur in de Verenigde Arabische Emiraten zal het natuuremiraat één van de eerste vertiportnetwerken ter wereld zijn. Het netwerk zal belangrijke toeristische attracties, zoals het eiland Al Marjan, Al Hamra en Jebel Jais; de hoogste berg in de Verenigde Arabische Emiraten met elkaar verbinden.

Gezamenlijk project bevordert de luchtmobiliteit en duurzaam toerisme

RAKTDA zet een belangrijke stap in de richting van de transformatie van toerisme en transport in het emiraat. Samen met RAKTA en Skysports Infrastructure; de leider in de ontwikkeling van vertiport-infrastructuur voor elektrische luchttaxidiensten, ondertekende het een Memorandum of Understanding (MoU). De overeenkomst markeert het begin van een partnerschap dat duurzaam toerisme zal bevorderen met behulp van elektrische luchtmobiliteit. Skysports gaat een netwerk van vertiports ontwikkelen die de belangrijkste bezienswaardigheden van Ras Al Khaimah met elkaar verbinden en zo het emiraat promoten als reisbestemming van de toekomst.

Innovatief luchttaxi-ecosysteem tegen 2027

De overeenkomst tussen RAKTDA, RAKTA en Skyports heeft betrekking tot de ontwikkeling en exploitatie van het eerste ecosysteem van elektrische luchttaxi’s (eVTOL) dat verticaal opstijgen en landen mogelijk maakt. De commerciële activiteiten zullen naar verwachting in 2027 van start gaan. Het innovatieve project zal naadloos worden geïntegreerd in het bestaande transportnetwerk van RAKTA en zal snel, comfortabel en emissievrij vervoer naar de meest populaire gebieden en attracties in Ras Al Khaimah mogelijk maken. Toeristen en inwoners die Al Marjan Island, Al Hamra of Jebel Jais, willen bezoeken, kunnen de reistijd tot een fractie terugbrengen. De reis van het eiland Al Marjan naar Jebel Jais per luchttaxi duurt bijvoorbeeld slechts twintig minuten, vergeleken met de huidige zeventig minuten met de auto.

 

 

Ras Al Khaimah benadrukt verantwoordelijkheid voor het milieu

Tegen 2030 zullen jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers op verantwoorde wijze binnen het emiraat worden vervoerd. Ras Al Khaimah benadrukt daarmee zijn inzet voor duurzame ontwikkeling en verantwoordelijkheid voor het milieu. Het initiatief komt vanuit de dringende behoefte aan innovatieve oplossingen om de CO2-uitstoot in het land te verminderen. Volgens de World Travel and Tourism Council (WWTC) is deze sector verantwoordelijk voor 40 procent van de broeikasgasemissies van de reis- en toerisme-industrie. Bovendien opent het project toekomstige mogelijkheden om luchttaxinetwerken in de Verenigde Arabische Emiraten te integreren.

 

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Raki Phillips, CEO van RAKTDA, uit zijn enthousiasme over het partnerschap: “De steun die we hebben ontvangen van de regering van de VAE en de autoriteiten van Ras Al Khaimah is ongeëvenaard en stelt ons in staat te innoveren in een ongekende reikwijdte. De komende twee jaar willen we de infrastructuur en faciliteiten bouwen voor een elektrisch aangedreven transportsysteem dat de manier waarop toeristen Ras Al Khaimah ervaren opnieuw zal definiëren. Deze samenwerking is in perfecte harmonie met onze missie om toerisme duurzamer te maken.

 

 

Door elektrische mobiliteit in de lucht te introduceren, verbeteren we niet alleen de toegankelijkheid van de attracties van Ras Al Khaimah, maar verkleinen we ook aanzienlijk onze ecologische voetafdruk. Dit initiatief brengt ons dichter bij ons doel om van Ras Al Khaimah tegen 2025 een regionale leider op het gebied van duurzaam toerisme te maken.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.