Ga op vleermuizen excursie op landgoed Hoekelum

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 25 mei 2024 een avondwandeling over landgoed Hoekelum met de vleermuis in de hoofdrol.

Vliegen met je handen. Hoe dat kan? Je weet het na deze boeiende avondwandeling. Iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien. Tijdens hun grillige vlucht in de avondschemering of in vampierfilms. Onze boswachter vertelt je graag het hele verhaal over deze formidabele muggenjagers, die gebruik maken van technieken die de mens nog geen honderd jaar beheerst. Op landgoed Hoekelum vliegen verschillende soorten vleermuizen die per soort ook hun eigenaardigheden hebben zoals jachtstrategie, prooien en geluiden. Om dat uit te leggen zal de boswachter de deelnemers meenemen over het landgoed, langs lanen, door het bos en langs waterlopen. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Zo doe je mee

Tijd: start om 21.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 8,00 euro p.p., kinderen 8 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Tip van de boswachter: we weten op welke plekken de vleermuizen te vinden zijn, echter 100% vleermuisgarantie kunnen we niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Met regen, onweer of hele harde wind gaat de excursie niet door. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Meer informatie en online reserveren: zie de GLK website.

 

 

 

 

Wist je dat Kasteel Cannenburch samen met Kasteel Doorwerth en Kasteel Hernen ook in 2024 Kidsproof zijn? Kinderen betalen een lager entreetarief. En Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen op vertoon van hun pas.

Bekijk de locatie van de GLK kastelen

Op de kaart kun je precies zien waar de kastelen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.