Holland America Line introduceert Dutch Day op al haar cruises

De nieuwe samenwerking met Daelmans Stroopwafels zorgt voor een keur aan zoete lekkernijen terwijl nieuwe speciale menu’s en The Orange Party de rijke Nederlandse historie in de spotlight zetten

Holland America Line heeft op al haar cruises “Dutch Day” geïntroduceerd, een initiatief dat de meer dan 150-jarige geschiedenis van de cruisemaatschappij viert, die begon in Nederland. Of het nu in Alaska, Europa, Azië of het Caribisch gebied is, op deze speciale dag zullen veel Nederlandse culinaire favorieten aan boord gepresenteerd worden.

 

 

Het hoogtepunt op Dutch Day is een typisch Nederlands diner dat één keer per cruise wordt geserveerd in de grote Dining Room, waarvan veel gerechten ook zullen worden aangeboden in de informele Lido Market. Daarnaast organiseert Holland America Line haar populaire Orange Party op Dutch Day en kunnen gasten genieten van vers gemaakte poffertjes in het Crow’s Nest Café. Een nieuwe samenwerking met Daelmans Stroopwafels zorgt voor heerlijke desserts met Nederlandse twist én ‘s avonds een stroopwafel op het hoofdkussen in iedere hut.

 

 

“Holland America Line koestert haar Nederlandse wortels. Dutch Day is dé gelegenheid om onze rijke geschiedenis te vieren met culinaire hoogstandjes die de smaak van Nederland weerspiegelen,” aldus Michael Stendebach, Vice President Food, Beverage & Rooms Division bij Holland America Line. “Onze gasten waarderen speciale accenten zoals een Daelmans stroopwafel op het hoofdkussen of typisch Nederlandse gerechten in het restaurant. We zijn blij deze culinaire beleving uit te breiden naar een hele dag, waarbij we nog meer van ons erfgoed kunnen laten zien.”

Nederlandse lekkernijen

De Nederlandse keuken staat bol van tradities. Tijdens het speciale ‘Dutch Dinner’ in de Dining Room wordt een menu geserveerd met klassieke én moderne Nederlandse lekkernijen. De selectie voorgerechten bestaat uit een garnalencocktail met Nederlandse cocktailsaus, erwtensoep en pasteitjes met paddenstoelen en hollandaisesaus. Op Nederland geïnspireerde hoofdgerechten zijn onder andere Bami Goreng, gebakken zeetong met citroenboter en hutspot met klapstuk. Een Bossche Bol, Tompouce of een punt traditionele Hollandse appeltaart zorgen voor een perfecte zoete afsluiting van de maaltijd.

In samenwerking met Daelmans Stroopwafels – een merk dat in 1902 in Nederland werd opgericht en bekend staat om zijn authentieke receptuur – serveert Dutch Day een Stroopwafel Cheesecake als dessert op het dinermenu in de Dining Room en Lido Market en een Stroopwafel Napoleon bij de thee. Op de schepen in Europa zal een aantal bars een stroopwafel-likeur schenken met een vleugje kaneel en karamel. En in plaats van de traditionele chocolade vinden reizigers in hun kajuit een Daelmans stroopwafel op het kussen.

Nieuw in het Crow’s Nest Café (op alle schepen) zijn de vers gebakken poffertjes. Deze zijn dagelijks (dus niet alleen op Dutch Day) verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Populaire Orange Party op Dutch Day

Eén keer per cruise organiseert Holland America Line The Orange Party met livemuziek, cocktails en lekkernijen en nu vindt deze plaats op Dutch Day. De Orange Party is een eerbetoon aan het Nederlandse erfgoed van het bedrijf en gasten worden uitgenodigd om oranje kleding en accessoires te dragen. Tijdens de after-dinner festiviteiten zijn er speciale cocktails met een oranje thema verkrijgbaar terwijl de serveersters fingerfood en zoetigheden ronddelen. Dutch Day is onderdeel van Holland America Line’s programmering dat authentieke ervaringen biedt die de gasten onderdompelen in de cultuur, geschiedenis en tradities van de plaatsen die tijdens elke cruise worden bezocht.

 

 

 

 

 

Comments are closed.