AutoBinck Group neemt SnappCar volledig over

AutoBinck Group is volledig eigenaar van SnappCar geworden, het grootste autodeelplatform van Nederland. Daarmee gaat het eigenaarschap van honderden aandeelhouders naar één. Daarnaast keert SnappCar-oprichter Victor van Tol terug als CEO.

Verdubbeling

In de afgelopen 4 jaar verdubbelde het gebruik van een deelauto via SnappCar. AutoBinck zet in op verdere groei en was al aandeelhouder vanaf de start van SnappCar in 2011.

 

 

SnappCar-CEO Victor van Tol: “De komende tijd ligt onze focus op het nog toegankelijker maken van autodelen. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met de gemeente Utrecht. Daar zijn nu vaste parkeerplekken voor SnappCar-deelauto’s met herkenbaar bord. Ook komen er meer deelauto’s mét SnappCar-logo voor meer zichtbaarheid. Bovendien breiden wij ons keyless aanbod uit, waardoor er geen sleuteloverdracht meer nodig is tussen verhuurder en huurder. Gemiddeld worden deze auto’s maar liefst zeven keer vaker verhuurd. Aan de slag dus! Ik wil AutoBinck Group bedanken voor het vertrouwen en mijn voorganger Erik Rutten en het team voor het goede fundament van SnappCar waarop ik verder kan bouwen.”

 

 

Paul Zekhuis, CEO van AutoBinck Group: “De groeiambities van SnappCar komen overeen met de ambities die wij hebben met het bedrijf. Wij zien potentie in de markt van deelauto’s, waar steeds meer mensen gebruik van maken. Het delen van auto’s wordt bovendien steeds relevanter in grote steden. SnappCar als bedrijf, maar ook de verschuiving van bezit naar gebruik, sluiten aan bij onze missie ‘Making innovative mobility and energy solutions accessible for all’!”

Dit is SnappCar

Steeds meer mensen stappen in een deelauto via SnappCar voor een dag naar familie, vakantie of werk op locatie. SnappCar is in de meeste gevallen de handigste, goedkoopste en snelste optie. Één deelauto vervangt gemiddeld zeven auto’s die anders 23 uur per dag geparkeerd staan. SnappCar draagt zo bij aan schonere lucht en meer ruimte voor groen en woningbouw in drukke steden.

Dit is AutoBinck Group

De basis van het huidige familiebedrijf AutoBinck Group is in 1907 gelegd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een Europees portfoliobedrijf met ventures in energie en mobiliteit. De missie van AutoBinck Group is ‘making innovative mobility and energy solutions accessible for all’. AutoBinck Group heeft een omzet van ongeveer 1 miljard euro en is met meer dan 1.700 medewerkers actief in 31 landen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.