De 50e editie van de Germany Travel Mart GTM is in Chemnitz

De 50e GTM Germany Travel Mart™ vindt plaats van 21 t/m 23 april 2024 in Chemnitz. De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) organiseert het grootste Duitse incoming evenement samen met Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft mbH (CWE mbH) en de TMGS Tourismusmarketinggesellschaft Sachsen.

Topvertegenwoordigers

235 topvertegenwoordigers van de internationale reisindustrie, 110 journalisten uit 36 landen en 183 Duitse partners wonen de GTM in Chemnitz bij om meer te weten te komen over de nieuwste trends, ontwikkelingen en toeristische producten in Duitsland, de regio te leren kennen en te onderhandelen over zakelijke deals voor het komende jaar. De GTM is het belangrijkste verkoopevenement voor Duits inkomend toerisme en wordt jaarlijks georganiseerd door de DZT in samenwerking met wisselende partnerregio’s en -steden als Green Meeting. Ook Verkeersbureaus.info is dit jaar weer bij de GTM om verslag te doen van het evenement en om de regio te verkennen.

 

 

Nederlandse trademanager sinds 1993 bij de GTM

Een van leden van de Nederlandse delegatie (14 trade contacten en 5 journalisten) is Zoltan Pongracz, contractmanager van de Jong Intra Vakanties. Voor de reisexpert is dit een bijzondere gebeurtenis: Zoltan Pongracz neemt voor de 30e keer deel aan de GTM. Daarmee is hij een van de trouwste internationale GTM-deelnemers, iets wat door de directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam, Michaela Klare, erkend wordt: “Al 30 jaar reis je elk voorjaar met ons mee naar verschillende steden en regio’s om zaken te doen met Duitse hotelaanbieders en partners tijdens de GTM voor De Jong Intra Vakanties. In die 30 jaar heb je talloze waardevolle contacten opgebouwd en Duitsland als geen ander leren kennen. Wij waarderen niet alleen deze continuïteit, maar ook je onvermoeibare inzet bij de ontwikkeling van nieuwe toeristische producten en de inkoop van accommodaties in Duitsland. Ik wil je persoonlijk bedanken als een groot Nederlands ambassadeur voor het vakantieland Duitsland.”

 

 

Zijn eerste reis naar de GTM bracht Pongracz, die vloeiend Duits spreekt, in 1993 naar München. Van de vele bijeenkomsten in Duitsland die volgden, herinnert hij zich aan de GTM in Mainz in het bijzonder: “Er was een receptie op het kasteel van Mainz en we werden begroet door een kilometerslange optocht van carnavalsverenigingen uit Mainz. Het was een enorm spektakel”, vertelt hij lachend.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Hij was ook al eerder in Chemnitz, namelijk bij de GTM in 2003. “We konden het bijna niet geloven toen er tijdens het diner een stoomlocomotief naar binnen rolde”, herinnert Pongracz zich. Hij kijkt nu erg uit naar de komende GTM in Chemnitz, de Culturele Hoofdstad van Europa 2025.

Dit is de GTM

De GTM wordt jaarlijks georganiseerd door de DZT in samenwerking met wisselende partnerregio´s en -steden. Het hart van het evenement is de workshop. Aanbieders uit de hotelbranche, transportsector, evenals lokale en regionale toeristische organisaties presenteren hun aanbod aan het internationale vak publiek – Key Account Managers van de internationale reisbranche uit belangrijke bronmarkten voor Duits toerisme en online reisbedrijven. De deelnemers kunnen nieuwe contacten leggen en bestaande relaties verdiepen, vakgesprekken voeren en zakelijke deals sluiten met Duitse aanbieders. Ook verkennen ze de regio op famtrips in de omgeving.

 

 

 

 

 

Comments are closed.