Dit is De kortste geschiedenis van Italië

Italië was ooit het centrum van het eerste Europese wereldrijk en de bakermat van de Renaissance. Italiaanse politieke en culturele invloeden zijn vervolgens wereldwijd verspreid geraakt.

Veel toeristen

Het land heeft ruim 60 miljoen inwoners en verwelkomt elk jaar bijna het dubbele aantal toeristen. Geen enkel ander land heeft zoveel plekken op de Unesco Werelderfgoedlijst staan: achtenvijftig, en het worden er alleen maar meer.

 

 

In het boek, De kortste geschiedenis van Italië, dat op 6 juni 2024 uitkomt, komen deze en vele andere plekken in het land tot leven in een panoramisch overzicht van zo’n 3000 jaar politiek, cultuur en geschiedenis – van Julius Caesar tot Franciscus van Assisi, van Garibaldi tot Berlusconi. Met behulp van illustraties en kaarten om belangrijke details uit zijn verhaal te ondersteunen, schildert Ross King een kleurrijk portret van een van de meest fascinerende landen ter wereld.

 

 

Ross King (1962) is een gerenommeerd expert op het gebied van de Italiaanse Renaissance en schreef een aantal veelgeprezen bestsellers, zoals De koepel van Brunelleschi (2002), De hemel van de paus (2004), Leonardo en Het laatste avondmaal (2012) en Waanzin & betovering (2017). Zijn recentste boek is De boekhandelaar van Florence (2021). Paperback I 288 pagina’s I € 24,99 I ISBN: 978 94 031 3289 1 I ook verkrijgbaar als e-book. Oorspronkelijke titel “The Shortest History of Italy”. vertaling door Pon Ruiter.

 

 

 

 

 

Comments are closed.