Meer reizigers in de meivakantie, voor zowel zonvakanties, stedentrips als autovakanties

Tijdens de komende meivakantie reizen er weer heel veel Nederlanders naar zonnige bestemmingen. Deze vakantieperiode in het begin van mei spreekt elk jaar meer reizigers aan die verlangen naar mooi weer. De laatste kans wordt benut om met het gezin op vakantie te gaan alvorens de zomervakantie aanbreekt.

Meivakantie steeds populairder

De meivakantie wordt steeds populairder als zonvakantie. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Veel Nederlanders zijn de winter en het kwakkelweer zat en krijgen zin in de zomer en in zon. Het lenteklimaat op veel zuidelijke bestemmingen biedt al een mooie garantie op fraai weer, zonder al te veel hitte. TUI deelt een top 5-overzicht per type vakantie:

Top 5 van zonvakanties bij TUI

 • Spanje
 • Griekenland
 • Turkije
 • Egypte
 • Portugal

Turkije is vooral in de laatste maand meer in trek als meivakantiebestemming met een stijging van 25% in het aantal boekingen. Voor wie nog een last minute zoekt, is er nog beschikbaarheid. Interessante runner up is Egypte; de zonzekerheid is zeer aantrekkelijk in het voorjaar. Maar liefst 40% meer Nederlanders dan vorig jaar trekken naar Egypte in de meivakantie.

Top 5 Verre Vliegvakanties

 • Curaçao
 • Bonaire
 • Bali
 • Mexico (Cancun)
 • Dubai

Curaçao is met afstand de favoriet voor een verre zonvakantie, gevolgd door Bonaire en Bali. Cancun in Mexico en Dubai volgen op gepaste afstand van de top 3. Vakanties naar Zanzibar in Tanzania laten nog steeds de grootste groei zien met een stijging van 62% ten opzichte van de vorige meivakantie.

 

 

Top 5 van stedenreizen bestemmingen

 

 

New York is back, bigger and stronger en een topper als city-trip in de meivakantie. En Valencia is nu officieel de publiekslieveling onder de Spaanse steden. Sowieso is de meivakantie een geliefde tijd voor een voorjaarsstedenreis, deze meivakantie neemt het aantal stedenreizen toe met 20% ten opzichte van vorig jaar.

Dit is de top 5 autovakanties

 • Denemarken
 • Italië
 • Spanje
 • Frankrijk
 • Nederland

Ruim 70% meer Nederlanders dan vorig jaar trekken er met de auto op uit in de meivakantie. Denemarken is de grootste bestemming voor autovakanties met de regio Billund (Legoland!) als publiekstrekker voor gezinsvakanties. In Italië gaan vakantiegangers in het voorjaar al genieten aan het Gardameer of in Toscane. En voor wat betreft rondreizen zien we dat IJsland al jaren stijgend is qua populariteit en dat het deze meivakantie het zelfs de meest geboekte rondreis is in ons aanbod.

 

 

 

 

 

Comments are closed.