Ervaar deze kunstzinnige oase van rust in de Ardèche

Art en Route is een unieke, kleinschalige vakantie-accommodatie (B&B) gelegen in het hart van de Ardèche in Frankrijk. De Nederlandse kunstenares Marie Louise Oudkerk transformeerde een 18e-eeuwse zijdeboerderij tot een paradijselijke bestemming voor liefhebbers van natuur, rust en kunst.

Gelegen in een idyllisch natuurgebied, niet ver van het pittoreske dorp Largentière, ligt Art en Route verscholen in een omgeving die zelfs in het hoogseizoen zijn ongerepte charme behoudt. Het domein biedt talrijke knusse hoekjes voor ontspanning, waaronder een ruim balkon met uitzicht op de weelderige groene heuvels en met geluk de Mont Ventoux op heldere dagen.

 

 

De accommodatie heeft 4 sfeervolle kamers (chambre d’hôtes) en vier appartementen (gîtes). Gasten worden met open armen verwelkomd en Marie Louise en haar team staan altijd klaar met tips en adviezen voor een onvergetelijk verblijf. Dagelijks wordt er een uitgebreid vers ontbijt geserveerd en één keer per week een biologisch diner (table d’hôtes), met ingrediënten rechtstreeks uit de eigen moestuin. Voor de actievelingen zijn er wandel- en fietskaarten – en ook fietsen – om de omgeving optimaal te verkennen. Het zwembad met comfortabele ligbedden, parasols, badlakens en een douche, biedt verfrissing en ontspanning.

 

 

Art en Route ademt kunst. Van schilderijen en beelden tot zorgvuldig geselecteerde brocante items – elke hoek vertelt een verhaal. Marie Louise’s eigen kunstwerken, voornamelijk abstracte schilderijen, sieren de stijlvol ingerichte ruimtes. Geïnteresseerden kunnen zelfs een inspirerend kijkje nemen in haar atelier.

Wie is Marie Louise Oudkerk?

Marie Louise Oudkerk (Bennekom, 1958) groeide op in een muzikale, kunstzinnige familie. Haar artistieke reis begon met aquarelleren, beeldhouwen en gemengde technieken, en heeft zich na veel experimenteren ontwikkeld tot een diepe passie voor abstracte composities in acryl op linnen. Als onafhankelijk kunstenaar werkt ze al meer dan 20 jaar met volle toewijding aan haar kunst, waarbij elk schilderij een unieke vermenging van kleur, symboliek, en persoonlijke verhalen vertelt.

Marie Louise’s werk is een fascinerende balans tussen orde en chaos, een weerspiegeling van haar persoonlijke leven. Als moeder van vier kinderen, zelfstandig ondernemer én kunstenares vindt ze schoonheid in georganiseerde chaos, een thema dat prominent aanwezig is in haar schilderijen. Ze gebruikt hiervoor een rijkdom aan materialen – van persoonlijke papieren zoals geboortekaartjes en liefdesbrieven tot afgedankte metalen en natuurlijke elementen. Dit resulteert in een levendig spel van vlakken, lijnen en (vaak aardse) kleuren. Met exposities in binnen- en buitenland op beurzen, in galeries en privétentoonstellingen, is Marie Louise Oudkerk een gevestigde naam in de kunstwereld. Naast haar eigen, vrije werk schildert Marie Louise ook regelmatig in opdracht van particulieren en bedrijven.

 

 

 

 

 

Comments are closed.