Delta Air Lines maakt resultaten eerste kwartaal 2024 bekend

Delta Air Lines (NYSE:DAL) publiceert het resultaat over het eerste kwartaal van 2024, hetgeen bovengemiddeld voor de luchtvaartsector is.

Het afgelopen kwartaal laat, met een operationele omzet van US$ 12,6 miljard (€ 11,7 miljard), een groei van 6% zien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor het tweede kwartaal verwacht Delta een recordomzet te realiseren.

Dankzij het buitengewone werk van onze 100.000 mensen levert Delta de beste operationele betrouwbaarheid in onze geschiedenis, en hebben we de kloof met onze concurrenten groter gemaakt. We waren heel blij om hun inspanningen te mogen erkennen met een winstdeling van $1,4 miljard gedurende het kwartaal”, aldus Ed Bastian, Chief Executive Officer van Delta.

 

 

“Voor het kwartaal van maart hebben we recordomzet behaald dankzij uitstekende operationele prestaties, waardoor een sterke winstgroei mogelijk is. We verwachten een aanhoudend sterk momentum voor ons bedrijf, en in het kwartaal van juni verwachten we recordomzet, een operationele marge en winst uit het midden van de tienerjaren te realiseren. van $2,20 tot $2,50 per aandeel. We blijven vertrouwen hebben in onze doelstellingen voor het hele jaar van een winst van $6 tot $7 per aandeel en een vrije kasstroom van $3 tot $4 miljard.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.