Hamburgse musea gaan digitaal in 2024

Bezoek jij tijdens jouw city trip altijd wel een gave expositie? Of ben jij een echte kunstliefhebber die de hele stad afstruint voor verschillende pareltjes? Kom dan naar Hamburg. Verschillende musea van deze stoere, veelzijdige havenstad gaan in 2024 digitaal en wij zetten de leukste op een rijtje.

Opening eerste expositiecentrum digital art

Op 25 april 2024 opent het eerste permanente expositiecentrum voor digital art in Hamburg; Port des Lumières. Op 1.700 m2 worden in samenwerking met artistiek leiders of kunstenaarscollectieven digitale tentoonstellingen van kunstenaars van nu en uit de geschiedenis gepresenteerd. Port des Lumières start met ‘Gustav Klimt, Gold in motion’, ‘Hunder’ een eerbetoon aan de Oostenrijkse Friedensreich Hundertwasser en het hedendaagse ‘Journey’ van de Turkse kunstenaar Nohlab. Port de Lumières Hamburg, Platz am 10. Längengrad 1, Hamburg.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Ontdek met AR de wereld van Toetanchamon

Tot en met 20 juni kun je in een meeslepende augmented reality (AR)-ervaring het graf van de jonge farao Toetanchamon verkennen. ‘Wandel’, 101 jaar na de ontdekking van de schatkamer, door het oude Egypte: een wereld van bijzondere architectuur, grafkamers vol goud en natuurlijk de bekende sarcofaag van Toetanchamon. Een audiogids leidt je door de verschillende stadia van zijn leven, terwijl de muren en vloeren tot leven komen en er uitdagende proeven uit het Egyptische Dodenboek op je wachten. Tutanchamun Hamburg, Gaussstrasse 190A, Hamburg

 

 

Let’s go Lego

Laat je fantasie de vrije loop in het nieuwe LEGO Discovery Centre Hamburg Vanaf 25 april opent deze nieuwe attractie voor families en LEGO-liefhebbers. In 12 themazones valt er van alles te ontdekken. Ook door digital art. Bezoek bijvoorbeeld de 4D cinema of bouw en lanceer een ruimteschip. LEGO Discovery Centre Hamburg, Kehrwieder 5, Hamburg.

Ultieme VR-experience

Duik in een nieuwe wereld bij YULLBE WUNDERLAND. Door de nieuwe VR-technologie laat je de realiteit achter je en beleef je verschillende avonturen. Met verschillende kamers als YULLBE PRO en YULLBE GO is er voor zowel de singleplayer als een groep genoeg te ontdekken. Op het speelveld van 250 m2 kun je vrij bewegen met medespelers, waarbij iedere beweging in realtime wordt doorgegeven aan de digitale wereld. Zo laat jij de realiteit helemaal gaan. Yullbe Wunderland, Am Sandtorkai 33, Hamburg

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.