Marcel Baltus beëindigt werkzaamheden voor Baltus Communications

oeristisch PR-bureau Baltus Communications – opgericht in 2000 – en geleid door Marcel Baltus krijgt een nieuw management. Oprichter Marcel Baltus gaat met vervroegd pensioen en zijn werkzaamheden worden voortgezet door Agnes van Duffelen.

Mede-eigenaar

Agnes is sinds 2002 mede-eigenaar van Baltus Communications. Marcel Baltus heeft besloten niet door te werken tot zijn pensioengerechtigde leeftijd. Na een loopbaan van ruim 35 jaar in de reisindustrie is het moment daar om de sector vaarwel te zeggen. “Je hebt een beetje lef nodig om je eigen bedrijf te starten, en een beetje moed om vóór je pensionering afscheid te nemen van een bedrijfstak waarin je met hart en ziel gewerkt hebt”, aldus Baltus. Hij werkte voor tientallen reisbedrijven, waaronder Keith Prowse, Eliza Was Here, Worldhotels, Finnair, Travelhome, de verkeersbureaus van Hongkong, Tsjechië, Turkije, Finland, Wenen en de Champagne-Ardenne. Baltus: “Dank aan alle klanten, media, bloggers en reisagenten die het zowel een leerzame, inspirerende als fabelachtige reis gemaakt hebben, evenals een superieure belevenis.”

“Ik ga nu met plezier aan de after-party van mijn leven beginnen. Met pensioen gaan, betekent het begin van een nieuw avontuur.”

Na zijn opleiding als tolk/vertaler Engels werkte hij voor een Taiwanese handelsvertegenwoordiging waarna hij 7 jaar in Londen in dienst was als PR-medewerker van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Vervolgens werkte hij op het hoofdkantoor van het NBTC in Leidschendam, werd woordvoerder van de Lekker weg in eigen land marketingorganisatie Toerisme & Recreatie AVN en besloot na zijn wereldreis van 365 dagen met Agnes van Duffelen met de oprichting van PR-bureau Baltus Communications voor zichzelf te beginnen.

 

 

‘Een interview door Paul Eldering in het reisvakblad Reisrevue over mijn start resulteerde al snel in mijn eerste leuke klant: ticketorganisatie Keith Prowse. En daarna groeide de klantenportfolio voorspoedig met – op een enkele uitzondering na – klanten waar ik mij met veel plezier en voldoening voor heb mogen inzetten.”

“Een speciale dank aan campertouroperator Travelhome die bijna 20 jaar onze klant is geweest – een unicum in de reiswereld waar bedrijven toch redelijk snel van PR-bureau switchen”, stelt Baltus.

 

 

Agnes van Duffelen zet haar werkzaamheden voor Baltus Communications voort, zij het voor een beperkter aantal klanten en met een eigen invulling die meer in de hospitality industrie ligt. Ook blijft zij de eigen persevenementen Wintersport Persdag en City Breaks Press Press Event organiseren, evenals de populaire Travel Pressentation bijeenkomsten in Nederland en België, waar Marcel Baltus op de achtergrond betrokken bij blijft.

 

 

 

 

 

Comments are closed.