Tokyo wint terrein op wensenlijst bucketlist

Het spotten van het Noorderlicht is en blijft bovenaan de bucketlist staan van Nederlandse reizigers. Dat blijkt uit onderzoek van Riksja Travel, marktleider op het gebied van duurzame rondreizen. Ruim 22% boekt een reis om het natuurverschijnsel te bewonderen. Het spotten van de Big Five kent met 12% een tweede plek op de wensenlijst.

“Reizigers kiezen niet meer alleen voor een bestemming, maar voor een unieke ervaring. De reisvoorkeur is niet alleen maar tot rust komen, maar juist echt iets meemaken. Het gaat om het creëren van blijvende herinneringen,” aldus CEO Fenny Koppen van Riksja Travel.

 

 

Populariteit bucketlistervaringen t.o.v. vorig jaar
Bucketlistervaring 2023 2024
Noorderlicht bezoeken 26.3% 22.7%
Big Five spotten 10.5% 12%
Rondreis Patagonia 8.3% 11.8%
Tokyo 7.0% 10.2%
Walvissen spotten 6.2% 8.1%
Great Barrier Reef Australië 8.3% 5.6%

Tokio komt, als enige ervaring gekoppeld aan een land, nieuw de top 5 binnen. Deze verschuiving is terug te zien in de stijgende populariteit van Japan, met een groei van 50% in aanvragen in januari 2024.

Andere populaire bestemmingen

Riksja Travel ziet een groei van 25% in reisaanvragen vergeleken met januari vorig jaar. Alle 60 wereldwijde bestemmingen zijn weer goed bereisbaar. Voor Europa is de vraag naar reizen met 30% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Populaire bestemmingen binnen Europa

  • Portugal
  • Griekenland
  • Lapland
  • Italië
  • Noorwegen

Populaire bestemmingen buiten Europa

  • Thailand
  • Zuid-Afrika
  • Indonesië
  • Amerika
  • Japan

Hernieuwde interesses

Opmerkelijk is de groeiende belangstelling in reizen die in voorgaande jaren mogelijk onder de radar waren. Zo is de vraag naar Sri Lanka flink toegenomen met 131%, Albanië met 293% en Peru met 200%.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.