Succesvolle 2024-editie Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge

Met 24.112 bezoekers beleefden de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge een succesvolle editie in Jaarbeurs Utrecht

Veel fiets- en wandelenthousiastelingen, van beginner tot zeer ervaren, wisten afgelopen weekend opnieuw de weg te vinden naar Jaarbeurs. Op de beursvloer troffen ze een breed aanbod aan bestemmingen, infomarkten voor fietsers, wandelaars en pelgrims, outdoorartikelen, elektrische fietsen en speedpedelecs. Vooral op de vrijdag en zaterdag was het een drukte van belang in de gangpaden en moesten de exposanten een spervuur aan vragen beantwoorden.

Themaland Polen

Blikvanger op het event was themaland Polen, dat zich op de beursvloer presenteerde in een grote, gloednieuwe stand. Fiets- en wandelexperts van zeven regio’s/provincies stonden daar paraat om de vele bezoekers te informeren over de fiets- en wandelmogelijkheden. Ook was er een aparte lezingzaal voor het themaland gereserveerd. Journalisten, reisbloggers en Poolse experts namen daar de bezoekers mee naar de mooiste Poolse fiets- en wandelbestemmingen.

 

 

E-bike Challenge

Hal 4 en een deel van Hal 2 was het domein van E-bike Challenge, het grootste indoor e-bike-testevent van de Benelux. Op het grote Shimano E-bike Parcours en Shimano Speed Pedelec Parcours werden vele duizenden testritten gemaakt op de nieuwste modellen van tientallen merken. Het aanbod was heel divers: van stoere fatbikes tot hippe e-stadsfietsen, e-toerfietsen met ‘superaccu’s’ en de snelle speedpedelecs. De sessies in het E-bike Theater vielen bijzonder in de smaak; regelmatig stond er een haag van mensen om het theater heen omdat alle stoelen bezet waren.

Fietsroute van het Jaar 2024

Traditioneel vond op de beurs de uitreiking van de trofee voor de Fietsroute van het Jaar plaats. Dit keer viel een route in eigen land in de prijzen; de Van Gogh Drenthe Fietsroutes. De befaamde kunstschilder verbleef ooit drie maanden in deze provincie. De routes laten je kennismaken met het fraaie oerlandschap waar Van Gogh zich door liet inspireren. De jury toonde zich aangenaam verrast over de uitmuntende kwaliteit van deze fietsroute.

 

 

Volgend jaar vinden de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge wederom plaats in Jaarbeurs Utrecht, op 14, 15 en 16 februari 2025. Wel verhuizen de events dan naar andere hallen, namelijk hal 7, 8 en 9.

 

 

 

 

 

Comments are closed.